Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις 8/9 συνάντηση Μεντβέντεφ - Σαρκοζί

Η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές της με τον γάλλο πρόεδρο, ο οποίος διαμεσολάβησε για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γεωργία

Στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συναντηθούν στη Μόσχα οι πρόεδροι της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του ρώσου ηγέτη Σεργκέι Πριχόντκο, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

Στις 8/9 συνάντηση Μεντβέντεφ - Σαρκοζί

Όπως ο ίδιος τόνισε, η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές της με τον γάλλο πρόεδρο, ο οποίος διαμεσολάβησε για να επιτευχθεί μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός έξι σημείων για τη διευθέτηση της ρωσο-γεωργιανής κρίσης.

Κατά την έκτακτη σύνοδό της η ΕΕ τη Δευτέρα αποφάσισε να διακόψει κάθε συζήτηση για στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία, όσο τα στρατεύματα της Μόσχας συνεχίσουν να βρίσκονται εντός του γεωργιανού εδάφους.

Ο Σαρκοζί, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ στο τρέχον διάστημα, κι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τόνισαν πως, μαζύ με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέρ Σολάνα, θα μεταβούν από τις 8 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα και στο Τμπιλίσι για να επιταχύνουν την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στις θέσεις τους πριν την έναρξη της σύρραξης.

Ο ρώσος πρεσβευτής στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσίχοφ δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας πως αυτή η υποχώρηση έχει πραγματοποιηθεί. "Πιστεύω πως η ΕΕ σφάλλει στις εκτιμήσεις της για την κατάσταση στην περιοχή, διότι η Ρωσία ήδη έχει αποσύρει τις επιπλέον δυνάμεις της", τόνισε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]