Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική εταιρεία είναι η ανάδοχος αεροδρομίων στην ΠΓΔΜ


Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επέλεξε την «TAV Airports Holding» ως ανάδοχο για τη λειτουργία των δύο αεροδρομίων και την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού εμπορευμάτων στην ΠΓΔΜ.

Η τουρκική εταιρία ήταν η μοναδική που κατέθεσε προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό πριν από μία εβδομάδα.

Η «TAV Airports Holding» θα αναλάβει τη λειτουργία των δύο διεθνών αεροδρομίων- ένα στα Σκόπια κι ένα στην Οχρίδα- για περίοδο 20 χρόνων καθώς και την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού εμπορευμάτων στην πόλη Στιπ.

Η τουρκική αυτή εταιρία διαχειρίζεται τρία αεροδρόμια στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, δύο αεροδρόμια στη Γεωργία και ένα στην Τυνησία.

Ο πρόεδρος της TAV κ. Μουσταφά Σανί Σενέρ, πριν από μερικές ημέρες είχε χαρακτηρίσει «ευνοϊκή» την πρόταση που κατέθεσε η εταιρία του για τη διαχείριση των αεροδρομίων της ΠΓΔΜ. «Μιλάμε για επένδυση περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η ετήσια δυνατότητα «φιλοξενίας» επιβατών από τα αεροδρόμια είναι μόλις 680.000 άτομα», είχε αναφέρει ο κ. Σενέρ και πρόσθεσε πως εάν η προσφορά αυτή γίνει τελικά αποδεκτή από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, όπως και έγινε σήμερα, η εταιρία του θα προσπαθήσει να καταστήσει τα αεροδρόμια αυτά μεταξύ των πλέον ανταγωνιστικών στην περιοχή.

Ενδιαφέρον για το διαγωνισμό αυτό που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχαν επιδείξει και άλλες μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως η γερμανική «Hochtief», η αυστριακή «Vienna International Airport» και η γαλλο-βρετανική «EGIS - Koupthing Singer & Friedlander».

Οι εταιρίες αυτές δεν κατέθεσαν ωστόσο προσφορές επειδή, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, η επένδυση θεωρήθηκε από αυτές ασύμφορη. Σημείο αιχμής για τις εταιρίες που απέσυραν το ενδιαφέρον τους ήταν το γεγονός ότι στο «πακέτο» της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την εκχώρηση των αεροδρομίων των Σκοπίων και Οχρίδας συμπεριλαμβανόταν και η υποχρέωση για την κατασκευή τερματικού σταθμού εμπορευμάτων στην πόλη Στιπ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]