Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι επιθυμεί συνάντηση Μπακογιάννη με Τσερβένκοφσκι για να "κάψει" τον πρόεδρο των Σκοπίων


Θέλει αποτελέσματα!


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι εξέφρασε σήμερα αμφιβολίες για τις αναφορές από το γραφείο του προέδρου της χώρας, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ότι ο τελευταίος δεν προτίθεται να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο των εργασιών της 63ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ αναφερόταν χθες ότι ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δεν προτίθεται να συναντηθεί με την κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη, επειδή δεν είναι του ίδιου επιπέδου. Και προστίθετο ότι μία τέτοια συνάντηση θα ήταν «αντιπαραγωγική», καθότι οι τελευταίες αναθεωρημένες ιδέες του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς δεν είναι πλήρως επεξεργασμένες.
«Αμφιβάλλω για όλα αυτά και είμαι πεπεισμένος ότι ο κ. Τσερβένκοφσκι θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας», δήλωσε σήμερα ο κ. Γκρούεφσκι.
«Ο κ. Τσερβένκοφσκι είναι έμπειρος πολιτικός και πάντοτε έλεγε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ονομασίας, καθώς κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

Υπενθύμισε ότι ο κ. Τσερβένκοφσι εμπλέκεται στο θέμα της ονομασίας από το 1992 και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χαθεί καμιά ευκαιρία για να επιτευχθεί πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας.
Τέλος ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι «αναμένει αποτελέσματα» από την επαφές του κ. Τσερβένκοφσκι στη Νέα Υόρκη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]