Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκινούν οι συναντήσεις της Ντ. Μπακογιάννη στη Σύνοδο του ΟΗΕ


Πλήθος σημαντικών συναντήσεων


Η ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ από την Ελλάδα το 2009, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό, αλλά και προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων της κ. Μπακογιάννη.

Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας αναμένεται να υπογράψει Μνημόνιο (Memorandum of Understanding) μεταξύ της Ελλάδας και της Αφρικανικής Ένωσης (African Union) για την χρηματοδότηση δράσεων προσαρμογής στη κλιματική αλλαγή ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο για την επόμενη τετραετία. Από πλευράς Αφρικής το μνημόνιο θα υπογράψει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης, Ζαν Πινγκ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Καμπόν.
Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη θα λάβει μέρος στη συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τις Αναπτυξιακές ανάγκες της Αφρικής.
Μεταξύ των συναντήσεων που θα έχει η υπουργός Εξωτερικών, θα είναι: Με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια αύριο, με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, την Τετάρτη, με το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιαπ Ντε Χoύπ Σέφερ την Παρασκευή και το Σάββατο με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με τον πρόεδρο της Γ.Σ., με τον Τούρκο ομόλογό της και στη συνέχεια θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση.

Εξάλλου, ιδιαίτερα φορτωμένο θα είναι και το πόγραμμα του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Βαληνάκη, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με ομολόγους του και θα παραστεί σε συναντήσεις και συσκέψεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Βαληνάκης, θα συμμετάσχει μαζί με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στις εργασίες της 63ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην 4η Υπουργική Διάσκεψη κρατών-μελών για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών, την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ημέρα θα παραστεί στη δεξίωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας για τα εγκαίνια έκθεσης στη Νέα Υόρκη με αφορμή τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας.
Την επόμενη μέρα, ο κ. Βαληνάκης θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Ετήσια Υπουργική Συνάντηση για το Διαθρησκευτικό Διάλογο και Συνεργασία για την Ειρήνη. Την ίδια ημέρα θα παρακαθήσει σε γεύμα των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Την Παρασκευή, ο κ. Βαληνάκης θα μιλήσει εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Ετήσια Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών με θέμα: «Community of Democracies».
Επίσης, στο περιθώριο των εργασιών της Γ.Σ., ο κ. Βαληνάκης θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων με ομολόγους του κρατών μελών του διεθνούς οργανισμού.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]