Τι θα γίνει αν κηρύξουμε στάση πληρωμών και επιστρέψουμε στην δραχμή;
Οι στιγμές έσχατης κατάντιας που βιώνουμε τις τελευταίες αυτές ημέρες δεν θα έπρεπε να μας επιτρέπουν να μετέχουμε σε αστειότητες περί “κυβέρνησης προσωπικοτήτων” της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποίαν είχε προτείνει και προ διετίας περίπου ο Γ. Καρατζαφέρης. Μιά “κυβέρνηση προσωπικοτήτων” στερείται της πολιτικής νομιμοποίησης αλλά και της διοικητικής εμπειρίας γι αυτό είναι όχι μόνον άχρηστη αλλά και επικίνδυνη! Θα πρέπει να στηρίξουμε τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος με τα λάθη του και τις παραλείψεις του οδήγησε την Χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. Να μας βγάλει αυτός από την Κρίση στην οποίαν ο ίδιος μας οδήγησε…!
Η Χώρα τελεί ήδη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις γιά να κηρυχθεί αυτή νόμιμα, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα!
Η κυβέρνηση, επιβάλλεται, να κηρύξει Στάση Πληρωμών προς το Εξωτερικό αφού πρώτα προβεί μυστικά σε εκτύπωση Νέων Δραχμών, που θα αντικαταστήσουν αιφνιδιαστικά, μέσα σε κάποιο Σαββατοκύριακο, το ευρώ σε όλες τις εσωτερικές συναλλαγές σε βάση ισοτιμίας 1 ευρώ = 1 νέα δραχμή, για αποφυγή της κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών.
Από την επόμενη Δευτέρα, όλες οι καταθέσεις των Ελληνικών Τραπεζών σε ευρώ θα έχουν μετατραπεί σε νέες δραχμές και δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις σε ευρώ. Μπορεί αυτό να διασφαλισθεί με αναγκαστικό Νόμο που θα εκδοθεί κατά τις διατάξεις Κήρυξης της Χώρας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
Οι καταθέσεις σε ευρώ των Ελληνικών Τραπεζών (περίπου 200 δις) καθώς και τα αποθέματα σε ευρώ και δολάρια της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνουν τότε αυτόματα, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Πατρίδας μας!
Το διεθνές πλήγμα κατά του Ευρώ θα είναι τότε αρκετά ισχυρό, ώστε να σπεύσουν οι εταίροι μας να συνδιαλλαγούν έντιμα μαζί μας στην βάση της Αλληλεγγύης που δεν την έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τα χρέη μας, που θα έχουν τότε μετατραπεί αυτόματα σε νέες δραχμές (με εξαίρεση όσα ήδη ελάβαμε στα πλαίσια του Μνημονίου, διότι εμερίμνησαν περί τούτου οι ευφυείς συντάκτες του και απεδέχθησαν οι ανίκανοι υπουργοί μας), θα μπορέσουμε να τα διαπραγματευθούμε με τους δανειστές μας και διεθνείς τοκογλύφους από ισχυρότερη πολιτική θέση (διαγραφή σημαντικού τμήματος αυτών,επιμήκυνση στα 40 χρόνια, έστω με ρήτρα ευρώ, του υπολοίπου, με μηδενικό επιτόκιο ή έστω με επιτόκιο 1,25%, όσο δηλαδή δανείζει σήμερα η ΕΚΤ, σταθερό καθ΄ όλη την διάρκεια της 40-ετίας).
Με το συνάλλαγμα των 250-300 δις ευρώ + δολαρίων θα μπορέσουμε να προμηθευόμαστε από το Εξωτερικό όσα δεν μπορεί να παράγει η χώρα μας, λ.χ. πετρέλαιο, όπλα, ιατρικά σκευάσματα κλπ., γιά πολλά χρόνια, αφού αυτόματα θα έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις γιά την ανάπτυξη της εγχώριας Παραγωγής!
Η αναμενόμενη υποτίμηση (διολισθητική) της νέας δραχμής , θα επιτρέψει την ανάπτυξη της Παραγωγής γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων γιά τη σίτιση του Λαού μας και βιοτεχνικών ειδών καθημερινής χρήσης, καθώς και την κάθετη αύξηση των Εξαγωγών μας σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητος με αναπότρεπτη συνέπεια την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα σε μόλις 2-3 χρόνια.
Πιθανώς η κυβέρνηση να χρειασθεί να φορολογήσει τις εμπορικές, τραπεζικές και τηλεπικοινωνιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις που λυμαίνονται την Πατρίδα μας, με συντελεστή 5% επί του τζίρου των, διότι σήμερα με τις υπερτιμολογήσεις που αυτές επιτυγχάνουν μέσω των διασυνδεδεμένων off-shore εταιριών, δεν πληρώνουν ουσιαστικά κανέναν φόρο!
Η συνοπτική αυτή ανάλυση δεν είναι, φυσικώ τω λόγω, πλήρης. Μπορεί όμως να αποτελέσει σταθερή βάση περαιτέρω ουσιώδους προβληματισμού προς μίαν άλλη κατεύθυνση , διότι οι κατεστημένες προσεγγίσεις έχουν προ πολλού χρόνου αποτύχει . Τι άλλα πράγματα περιμένουμε να δούμε για να το αντιληφθούμε, επί τέλους; Ας την μελετήσουν και ας την επεξεργασθούν οι οικονομολογούντες φίλοι και αναγνώστες της εκλεκτής ιστοσελίδας σας...
Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που έγιναν οι πρώτες περικοπές μισθών συντάξεων και επιδομάτων; Ένας χρόνος περίπου. Τότε ενώ οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι στέναζαν, οι μεγαλοεκδότες και οι καναλάρχες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ήταν αναγκαίο, πιστεύοντας ότι είναι στο απυρόβλητο. Σε λίγους μήνες ένιωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες και είναι μόνο η αρχή. Καλωσήρθατε στον πραγματικό κόσμο Γαργαντούες, ίσως τώρα συνειδητοποιήσετε ότι οι πραγματικοί χρηματοδότες σας είναι η κοινωνία κι όχι τα πολιτικά τομάρια. Κι εκείνοι και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες από μας πληρώνονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήοταν θα αναστηθουμε,
ΑπάντησηΔιαγραφήθα κηρυξουμε σταση πληρωμων,
θα βαλουμε την μηχανη της παραγωγης να δουλευει,θα πνιγουμε στον πλουτο,αγνες παραγωγες,ααα προιοντα!!
τελος η πεινα της ευρωπης.θα την παρουνε μαζι τους..
θα ανεβουν στα δενδρα και παλι.αν τα βρουνε βεβαια με τα ηφαιστια ,και τα πυρηνικα που τωρα τελευταια γαργαλανε..
εξαιρετικό άρθρο
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα ξεφύγει κανείς απο τη λαίλαπα της νέας τάξης. Ακόμα και ο ΓΑΠ.Νομίζουν οι ηλίθιοι οτι θα τη γλιτώσουν. Τώρα που η μπόρα έφτασε στη γειτονιά τους αλλάζουν ρεπερτόριο. Όσο για το άρθρο σας κ. Μιχαήλ είναι εξαιρετικό αλλά για να υλοποιηθεί πάνω απο όλα χρειαζεται ανθρώπους που να νοιάζονται για τον τόπο τους και να το λέει η καρδιά τους κάτι που δεν συμβαίνει με κανέναν απο τους πολίτικούς του σήμερα, πλύν κάποιων (1-2) εξαιρέσεων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνούσα σε όλα, θα έκανα όμως και την ακόλουθη παρατήρηση. Οι εγκληματίες διεθνείς τοκογλύφοι έχουν έτοιμο το σενάριο για το ενδεχόμενο αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η Τουρκία και το αναμενόμενο "θερμό επεισόδιο", το οποίο θα ανάψει (θα το ανάψουν οι τοκογλύφοι) μετά από μια τέτοια κίνηση.
Τι θα γίνει μετά, υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα συμπεριλαμβανομένου και αυτού που λέγεται "αστάθμητος παράγοντας".
Ευχαριστώ αυτό θέλω να σου πώ , που τόσο ήρεμα και απλά,
ΑπάντησηΔιαγραφήείπες τα πάντα,
Ας μπορούσε να γίνει αλήθεια όλο αυτό!
@ Κυπριανός Χριστοδουλίδης
ΑπάντησηΔιαγραφήἜχω ΑΚΡΙΒΩΣ τήν ἴδια ἀντίληψη. Τό μακρύ χέρι τῶν τοκογλύφων μας, θά εἶναι τουρκαλάδες καί ουτσεκάδες,
Διαφωνώ... και μάλιστα στο τετράγωνο... "And the money kept rolling in" διάβασε το.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο άρθρο έχει κενά πολλά,
Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει σύμφωνα με την συνθήκη της Ρώμης έξοδο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση... όχι μόνο το Ευρώ... καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό;
Οι δραχμές χρειάζονται χρόνια να τυπωθούν.
Με τους γειτόνους που έχουμε, δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό. Εκτός ΕΕ θα έχουμε πολεμο με τους τούρκους σε χρόνο dt. Και να εισαι σιγουρος δεν θα μας βοηθήσει κανεις...
Η δραχμή θα διολισθαίνει 30% κάθε τρίμηνο για πλάκα.
μέχρι να πάει 1 ευρώ = 2500-3000 δραχμές και αυτό διότι απλά δεν έχουμε παραγωγική βάση, η Αργεντινή 1 χρόνο μετά το μπάμ ετρεχε με 3% αναπτυξη... οχι iphone δεν θα εχουμε, ούτε καπότες δεν θα μπορουμε να πάρουμε.
Μονομερή διαγραφή χρέους σημαίνει έξοδο απο τις αγορές για δεκαετίες η αργεντινή είναι ακόμα εκτός. θα πεινάσουμε...
θα πρέπει να κλείσουν νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες...
Συμφωνώ ότι ειναι άχρηστοι η/και ό,τι αλλο θες.
Η έξοδος όμως είναι σίγουρα η πιο λάθος κίνηση.
Και πολλά άλλα...
Διαβάζω το blog εδώ και 2 μήνες περίπου όλα μου αρέσουν από αυτά που γράφεται, και δίνω συγχαρητήρια σε νέα παιδιά με ανασφάλειες και επισφάλειες, αλλά τώρα το παρακάνετε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο μυαλό ή μόρφωση χρειάζεται για να καταλάβει ένας άνθρωπος το 2011… ότι με το που εγώ βγω και πω στο εξωτερικό << η μια νέα δραχμή μου που σας δίνω εγώ τώρα έχει ένα ευρώ...είμαστε εντάξει κύριοι και όλα καλά!!εεε!! >> και έτσι τι ωραία τι καλά θα συνεχίζουμε όλοι να περνάμε καλά και ’ζησαν - αυτοί εκεί έξω - καλά και εμείς - εδώ μέσα - πολύύύύ καλύτερα!! σου λέω…
Λοιπόν σοβαρευτείτε επανέλθετε στην τάξη και μην διασπείρεται ότι θέλετε έτσι επειδή θα
- μας κολά’ρεσε - καλό για εσάς αλλά και για τον κόσμο που διαβάζει.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΩΣ ΑΠΕΧΘΩΝ" ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΞΗΓΩ, ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ, ΟΤΑΝ,
Α. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ, Η ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ (ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 110 ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ 180 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ).
Β. ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΛΠ)
Γ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ !!!!! (ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ)
ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΑ 400-500 ΔΙΣ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΟΠΛΟ", ΤΟ "ΕΦΟΔΙΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΣΥΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ", ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
ΒΕΒΑΙΑ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.
ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ "ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ" ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΝ.
ΣΗΜ.
ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΑΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ....
*** Λ Ε Φ Τ Α Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν ***
Μετά από αυτό θα πρέπει να ετοιμαστούμε γεια πόλεμο με τους Τούρκους. Ξέρετε κανέναν να μας σώσει? Η θα ετοιμαστούμε γεια καινούργιες χαμένες πατρίδες και νέους αγνοουμένους και νεκρους.Αυτα τα παλικάρια οι πολιτικοιμας και τα παιδιά των πλουσίων επιχειρηματιών όπου έχουν βγάλει τα λεφτατους στην Ελβετία που θα είναι τωτε γεια καριέρα και σπουδές στο εξωτερικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ετοιμαζόμαστε όλοι για τα χειρότερα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά ακόμα γελάω με το άρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Μιά “κυβέρνηση προσωπικοτήτων” στερείται της πολιτικής νομιμοποίησης αλλά και της διοικητικής εμπειρίας γι αυτό είναι όχι μόνον άχρηστη αλλά και επικίνδυνη" δηλαδή οι υπουργοί που από ηθοποιοί ή ο,τιδήποτε άλλο αναλαμβάνουν ηγεσία έχουν εμπειρία και οι καθηγητές ή άνθρωποι τύπου Μαρκεζίνη δεν είναι καλοί. Πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι μερικοί, μέχρι να προσαρμοστεί ο κάθε υπουργός δεν ξέρει που παν τα τέσσερα, αρχίζουν να στέλνουν χαρτιά επί χαρτιών και μετά τα ξαναπαίρνουν πίσω.
Ή από την άλλη πολύ γέλιο από το σχόλιο 4:18
"Μονομερή διαγραφή χρέους σημαίνει έξοδο απο τις αγορές για δεκαετίες η αργεντινή είναι ακόμα εκτός. θα πεινάσουμε...
θα πρέπει να κλείσουν νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες.."
λες και πρόσφατα δεν ανακοινώθηκε το κλείσιμο νοσοκομείων,υπηρεσιών, σχολείων (που η ΔΕΗ ακόμα τους δίνει ρεύμα γιατί είναι δημόσια κάτσε να την πάρει ιδιώτης ούτε ρεύμα στα σχολεία).
Και επειδή δεν πεινάει ο δημόσιος σου λέει δεν έχουμε πείνα, κάτσε να βρέξει απολύσεις στο δημόσιο κανένας δεν θα μείνει, Γουατεμάλα ρεεε στα σκουπίδια θα ψάχνουμε.
ή το άλλο με τον Τοτό
"Με τους γειτόνους που έχουμε, δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό. Εκτός ΕΕ θα έχουμε πολεμο με τους τούρκους σε χρόνο dt. Και να εισαι σιγουρος δεν θα μας βοηθήσει κανεις..."
αφού δίνουμε ΑΟΖ στους Τούρκους τώρα γιατί να μας κάνουν πόλεμο; όχι ότι φοβούνται τους Ευρωπαίους σιγά να μην έρθει ο Γερμανός να μας βοηθήσει, αλλά και ο έξυπνος πολιτικός βρίσκει συμμαχίες λες Ρωσία και Ισραήλ που τα ΄χουν σπάσει με τους Τούρκους να κάτσουν έτσι;
Σας έχουν εγκλωβίσει σε ψευτοδιλήμματα, αφού έτσι κι αλλιώς θα πεινάσουμε.
Μπράβο Ελληνάρες φοβιτσιάρηδες, οι άξιοι πάλι θα βρούμε διέξοδο, εσείς θα μείνετε στην πρώην Ελλάδα σκλαβάκια.
Αγαπητέ κύριε Μιχαήλ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ανάλυσή σας, θεωρητικά είναι σωστή και υπέροχη. Θα ήταν όμως, μόνο τότε εφαρμόσιμη,αν είμασταν μεγάλη ξεφτιλισμένη δύναμη.Η ατιμία είναι προνόμιο των μεγάλων ξεπεσμένων δυνάμεων,που έχουν ακόμα την δύναμη να βγαίνουν κερδισμένοι απο μία καταστροφή την οποίαν προκαλούν οι ίδιοι.Αυτό είναι εύκολο νατο διαπιστώσουμε στον καταστροφικό πόλεμο στηΛιβύη.
Η Λιβύη καταστρέφεται,τοΝΑΤΟ δεσμεύει τα Κανταφικά κεφάλαια στις διέθνεις τράπεζες των σύγχρονων πειρατών και κουρσάρων.
Οι αντικαθεστωτικοί εξοπλίζονται με τα χρήματα του λαού της Λιβύης,όπως επίσης και οι καθεστωτικοί και η βιομηχανία του θανάτου θησαυρίζει,όπως επίσης θα θησαυρίσουν και όλοι αύτοι που θα αποκαταστήσουν τα υλικά ερείπια. Oι νεκροζώντανοι είναι παραπλήσιες απώλειες και δεν μετρούν αφού δεν τους αγγίζουν. Φαντάζεται κάποιος ότι η ανατίμηση της βενζίνης δεν αποσκοπούσε στην είσπραξη των εξόδων που είχε η BP ύστερά από την οικολογική καταστροφή που προξενήσαν οι πειραματισμοί τους στον κόλπο το Μεξικού; Οποιος έχει δύναμη κάνει ο,τι θέλει επειδή το δίκαιο είναι η επιβεβαίωση της δύναμής του.
Ας υποθέσουμε ότι η ελληνική γραφειοκρατία ξεπερνάει τον εαυτό της και γίνονται όσα ωραία γράφετε. Φαντάζεσθε ότι δεν έχουν έτοιμο μηχανισμό για να πνίξουν την επανάσταση στη γέννησή της;Ακόμα ας υποθέσουμε ότι τους πιάσαμε στον ύπνο και έγινε ό,τι γράφετε.Δεν είστε και εσείς της γνώμης ότι η Τουρκία ενδέχεται να μπεί για πολλούς και διάφορους λόγους δυναμικά στο χορό, επειδή γνωρίζει ότι κανένα βαλκανικό κράτος δεν έχει σκοπό να μας συμπαρασταθεί;
Αλλά ας δεχθούμε ότι η Τουρκία από συμπόνια προς στον κύριο Παπανδρέου και αγάπη προς την κυρία Μπακογιάννη δεν γίνεται εργαλείο των συμμάχων μας εναντίον της Ελλάδας, για τα συμφέροντά της.Είστε της γνώμης ότι δεν θα μας κλείσουν στην καραντίνα του εμπάργκο;Από που θα αγοράζουμε τα προϊόντα υψηλής τεχνογνωσίας αφού το εμπορικό μας δαιμόνιο
επέβαλε την εμπορική νοοτροπία του εύκολου και μεγάλου κέρδους και όχι την παραγωγική ανάπτυξη.Σε ποιές χώρες θα
εξαγάγουμε τα γεωργοκτηνοτροφικά μας προϊόντα με τα οποία θα έχουν γεμίσει οι αποθήκες μας;Πόσοι τόνοι αγροτικών προϊόντων θα αποτελούν το ισοδύναμο μίας μεσαίας τεχνογνωσίας μηχανής;Ενώ δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων από 128 κράτη με το συνταγματικό τους όνομα, επειδή δεν το θέλησαν και δεν το θέλουν οι φίλοι και σύμμαχοί μας, θα μας επιτρέψουν να πνίξουμε τις αγορές με τα προΪόντα μας;Αν το καλοσκεφτούμε
η σημερινή κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της άρνησής μας το
2008στο Βουκουρέστι να επιτρέψουμε τα Σκόπια να γίνουν μέλος
του ΝΑΤΟ. Από εκεί και πέρα πήραμε την κατρακύλα επειδη κάποιοι, όπως το ανακοίνωσαν, ήθελαν εκδίκηση.Η στάση μας
ήταν σωστότατη, αλλά έπρεπε να ήταν ολοκληρωμένη και να εξασφάλιζε μακροχρόνια ναυτική βάση στη Ρωσία με μίσθωμα.
Δηλαδή χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή της πολιτικής μας και πρέπει να αρχίσουμε εδώ και τώραπ.χ να ζητήσουμε επιτακτικά την επιστροφή την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου. Ναζητήσουμε μερίσματα πνευματικών δικαιώματων των δισεκατομμυρίων σε βιβλία εκδόσεων του αρχαίου βιβλιογραφικού θησαυρού.Ετσι ή αλλιώς οιδυτικοί σύμμαχοί μας ισχυρίζονται ότι ο πολιτισμός τους δεν έχει καμία σχέση με την Παλαιά Ελλάδα, επειδή τους ενοχλει η ύπαρξη της Νέας Ελλάδας.Θα τελειώσω με την απαρχή του δράματος, από εδώ και στο έξης πρέπει να εισπράτουμε κληρονομικά πνευματικά δικαιώματα για την χρήση της λέξης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ σε σχέση με αθλητικούς αγώνες και ότι έχει σχέση με αυτή τη λέξη. Το τσάμπα πρέπει κάποτε να τελειώσει,αν δεν θέλουν να πληρώσουν, ας ονομάσουν τους αγώνες και τα προϊόντα τους όπως αλλιώς νομίζουν.Είναι εύκολο και φτηνό να ονομάζουμε
το γεγονός Παγκόσμια Κληρονομιά, ενώ είναι μόνο ελληνική
επειδή θέλουμε να πλουτίσουμε και να γίνουμε,και είμαστε υπερκράτος.Πρέπει πρώτα να αλάξουμε ζωή,επειδή είμαστε σε λάθος δρόμο και ίσως δούμε μιά άσπρη μέρα.
Διατελώ με εκτίμηση
Γεώργιος Α. Βλάχος
Κον. Γεώργιο Α. Βλάχο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το δικό σας άρθρο είναι σημαντικό και αξιοπρόσεκτο. Η μόνη δική μου παρατήρηση θα ήταν, ότι παράδειγμα αντοχής σε πλήρες "εμπάργκο" αποτελεί η Κούβα. Πενήντα χρόνια και ακόμη αντέχει!
Φυσικά, εμείς δεν είμαστε λαός πρόθυμος να μιμηθεί παραδείγματα όπως αυτό της Κούβας. Ειδικά, μάλιστα, σήμερα. Αλλά και πέραν τούτου, η Κούβα δεν έχει γείτονες όπως η Τουρκία, τα Σκόπια, η Αλβανία.
Όταν δουν οι τοκογλύφοι τα δύσκολα θα ανάψουν τα πράσινα φώτα για να κοκκινίσουν πάλι τα Βαλκάνια.
Θα τελειώσω με τα δικά σας λόγια :
"... χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή της πολιτικής μας και πρέπει να αρχίσουμε εδώ και τώρα",
αφήνοντας τον αναγνώστη να συνάγει τα ευκόλως εννοούμενα.
Χωρίς να θεωρώ ότι όλα τα πράγματα θα γίνουν όπως λέει το άρθρο, συμφωνώ πλήρως με το σενάριο της επιστροφής στη δραχμή. Είναι το μόνο ρεαλιστικό κι όποιος διαφωνεί, δεν έχει παρά να ψάξει να δει τι παθαίνουν αναπόδραστα όσες "μη ανταγωνιστικές" οικονομίες λειτουργούν με "σκληρό" νόμισμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδαμε τι έγινε και με την καταστροφική πολιτική του μνημονίου.
Τα υπόλοιπα περί Τούρκων εισβολέων και... επιδρομέων από το Άλφα του Κενταύρου είναι για να ενεργοποιήσουν φοβικά σύνδρομα και τίποτα άλλο. Τι είναι δηλαδή οι Τούρκοι, μαριονέτες του ΔΝΤ και θα κάνουν ό,τι τους λέει; Τώρα σε αυτούς πειθαρχούν και δε μας την πέφτουν; Αν είναι έτσι, τι σπαταλάμε τόσα λεφτά για όπλα τόσα χρόνια;
Κι από την άλλη, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους: η ελευθερία κερδίζεται, δε χαρίζεται. Όποιος δεν είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί (στην ειρήνη και στον πόλεμο) για να την αποκτήσει, είναι και θα είναι σκλάβος. Από τα κάθε είδους σκλαβάκια και υπηρέτες είναι που πρέπει να απαλλαγούμε πρώτα απ' όλα...
Σημείωση
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ανήκω στον αστερισμό Άλφα του Κενταύρου. Απλώς, προσπαθώ να αντλήσω συμπεράσματα από το όχι και τόσο απόμακρο παρελθόν (Μικρασία και Εμφύλιος).
Δεν ξερω αν οι επισκεπτες του ιστολογιου ειναι ανηλικοι αλλα ο συντακτης αυτου αρθρου πολυ πιθανον και να ειναι. Το αρθρο ειναι εκθεση ιδεων επιπεδου γυμνασιου. Ειτε αυτο, ειτε απλα ειναι καποιος αγνωμον της οικονομικης επιστημης αλλα ταυτοχρονα ξερολας της νεοελληνικης επιστημης (ειναι αυτη του τα ξερω ολα και τι τους χρειαζομαι τους ειδικους..).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιστροφη στη δραχμη και διαγραφη ολων των χρεων μας (διοτι κανεις δεν μας αναγκαζει να τα επιστρεψουμε) σημαινει..
1. Αποκλεισμος της χωρας απο τις διεθνεις χρηματαγορες για 10, 20 ή και περισοτερα χρονια.
2. Μια πληθωριστικη δραχμη υποτιμουμενη διαρκως. Η κυβερνηση θα ειναι αναγκαζμενη να τυπωνει νομισμα για να μπορει να εισαγει ολο και πιο ακριβα αγαθα απο το εξωτερικο.
3. Διχως χρηματοδωτηση οποιαδηποτε επενδυση θα εξαφανιστει. Η οικοδομη (κατασκευες) θα καταρευσει. Η ναυτηλια και ο τουρισμος θα εχουν υφεση. Η ζητηση θα μειωθει στα βασικα.
4. Οι αξια οσων περιουσιακων στοιχειων βρισκονται σε Ελληνικα χερια (κτισματα, οικοπεδα, ευρο, αυτοκινητα) θα υποτιμηθουν.
5. Η Ελλαδα θα ξαναγινει μια μικρη αγροτικη οικονομια με υποτυποδη βιομηχανια στα επιπεδα των γειτονικων Σερβια και Βουλγαρια.
6. Οι κοινονικες συγκρουσεις ειναι αναποφευκτες. Ενας φοβισμενος λαος που θα βλεπει κοπους μιας ζωης να εξαφανιζονται σε μια στιγμη, θα αναζητησει ασφαλεια σε παραδοσιακα ιδανικα. Ο αυταρχικος (μη δημοκρατικος) λογος θα επικρατησει. Οι ακροδεξιες φωνες θα ενισχυθουν μιας και ο λογος τους θα προσφερει ασφαλεια σε μια κοινωνια κλειδωνισμενη. Δεν γνωριζω ποσοι της Αριστερας, της Αναρχιας και του alternative τροπου ζωης που υποστηριζουν εξοδο της Ελλαδας απο το Ευρο, ην Ευρωπαικη Ενωση κτλ εχουν συνειδητοποιησει οτι απλα ζητανε την καταστροφη τους...
Οσοι υποστηριζουν οτι θα πεινασουμε με το μνημονιο εχουν δικιο. Χωρις αυτο ομως δεν θα εχουμε ουτε νερο. Και αν η πεινα αντεχεται για λιγο, η διψα για ποσο αντεχεται?
Επειδή η πρώτη έκθεση ιδεών (sic) έρχεται να ανατραπεί από μια δεύτερη, σκεπτομένου και ωρίμου εις ηλικίαν, ομοίως και καλού γνώστη των οικονομικών, η τρίτη έκθεση ιδεών που κατατίθεται λέει ότι :
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή τα δεινά που μας περιμένουν, αν τυχόν γυρίσουμε στη δραχμή, είναι όλα αντιμετωπίσιμα και υπερβάσιμα - χρειάζονται ηγέτες που θα τονώσουν το φρόνημα του λαού -, τούτο, δε, καλώς γνωρίζουν οι διεθνείς εγκληματίες τοκογλύφοι, γι΄ αυτό μας έχουν φτιάξει τρία μέτωπα : Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία. Έτσι, αν κάτι δεν πάει καλά με το πρώτο "μέτωπο" θα έχει σειρά το δεύτερο. Κι αν δεν πετύχει κι αυτό, θα πάρει τη σειρά το τρίτο.
Με βάση λοιπόν τους νόμους των πιθανοτήτων, να χάσουν δεν γίνεται και στη δραχμή δεν θα γυρίσουμε. Ας αφήσουμε, δε, και την ημεδαπή πέμπτη φάλαγγα που καραδοκεί και είναι πάντα έτοιμη. Δεν πληρώνεται τσάμπα η ομάδα ΕΛΙΑΜΕΠ.
Συμφωνώ εκτός από το σημείο για την ανάγκη αγοράς πετρελαίου απ' το εξωτερικό: η Ελλάδα διαθέτει υπεραρκετό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και χρυσό - γι' αυτό και υπερχρεώθηκε, ώστε αυτά να περιέλθουν για ένα κομμάτι ψωμί στα χέρια των διεθνών απατεώνων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαντώ στον: Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφή28 Μαΐου 2011 12:00 π.μ.
Προσπερνώντας τα σχόλια περί ηλικίας και άγνοιας, σχολιάζω αντίστοιχα:
1. Ναι, πολύ πιθανό. Και τώρα αποκλεισμένοι είμαστε και χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος. Κι επιπλέον είμαστε αναγκασμένοι να δανειζόμαστε (τώρα) απ' τις διεθνείς χρηματαγορές, για να πληρώνουμε τόκους...
2. Σύμφωνοι επίσης. Κι έτσι θα πληγούν κυρίως αυτοί που καταναλώνουν εισαγόμενα προϊόντα, ενώ θα τονωθεί η εγχώρια παραγωγή.
3. Λάθος. Οι επενδύσεις την περίοδο της δραχμής δε βασίστηκαν σε δανεισμό απ' τις διεθνείς χρηματαγορές. Οι κατασκευές, η ναυτιλία και ο τουρισμός θα έχουν ύφεση; Από πού κι ως πού; Με υποτίμηση γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί, γιατί να έχουν ύφεση; Ύφεση έχουμε στον τουρισμό και στην οικοδομή τώρα, επί ευρώ! Είπαμε να μιλάμε με βάση την οικονομική επιστήμη, όχι να λέμε... τούφες και να εκφέρουμε αστήρικτες θέσεις...
4. Και πάλι λάθος! Η αξία των περιουσιακών στοιχείων δεν υπάρχει λόγος να μειωθεί λόγω υποτίμησης. Αντιθέτως, σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού ή υποτιμήσεων, η αξίες αυτές αυξάνονται, όσο η ροπή προς διακράτηση χρήματος μειώνεται (λόγω της μείωσης της αξίας ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ - και όχι του ευρώ), καθώς θεωρούνται σταθερότερες.
5. Έλεος! Από πού προκύπτει πάλι αυτό; Μη ανταγωνιστικές οικονομίες βιώνουν αποβιομηχάνιση, όταν διατηρούν ισχυρές ισοτιμίες (βλ. ευρώ). Η υποτίμηση τονώνει την ανταγωνιστικότητα (αλλά όχι και τα πορτοφόλια όσων έχουν αρκετό ρευστό, γι' αυτό ίσως και τόσος αντίλογος).
6. Τώρα μ' αυτό το παραλήρημα, τι να σχολιάσει κανείς; Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει...
Καληνύχτα.
ΜΑΛΟΝ ΓΙΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικώς είμαι υπέρ της επανόδου στη δραχμή και στη δραχμοποίηση του δημοσίου χρέους, ως μια μορφή αναγκαστικής αναδιάρθρωσης. Το πως μπορεί να γίνει αυτό και πως θα οδηγήσει σε θωράκιση της ισοτιμίας της Νέας Δραχμής θέλει ανάλυση που εκφεύγει τα όρια ενός απλού σχόλιου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει όμως ένα βασικό σφάλμα στην ανάλυση. Τα 200 δις των καταθέσεων είναι οι λογιστικές εγγραφές στο παθητικό των τραπεζών και δεν αντιστοιχούν σε πραγματική ποσότητα χαρτονομισμάτων. Στην πραγματικότητα, το κυκλοφορούν χαρτονόμισμα σε ευρώ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 18-20δις ευρώ, μέρος των οποίων δεν βρίσκεται στα ταμεία των τραπεζών. Επομένως δεν υπάρχουν τα συναλλαγματικά αποθέματα που αναφέρονται στο άρθρο, ούτε κατά διάνοια.