Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eπιβεβαιώνουν τον Κάρατζιτς ακόμη και οι μουσουλμάνοι

Και επίσημα

ΨΕΥΤΗΣ ο Χόλμπρουκ


O πρώην υπουργός της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Μοχάμεντ Σατσιρμπέγκοβιτς, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας, και ο επίσης πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και στενός συνεργάτης του Ράντοβαν Κάρατζιτς, Αλέξα Μπούχα, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους τα όσα υποστήριξε ο πρώην ηγέτης των Σερβοβοσνίων περί μυστικής συμφωνίας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1996, για ατιμωρησία του, με τον όρο να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή.
Ο κ. Σατσιρμπέγκοβιτς δήλωσε στην εφημερίδα "Ντνέβνι Λιστ" του Μόσταρ ότι αυτή η συμφωνία ήταν σαν να άναβε η διεθνής κοινότητα το "πράσινο φως" στον Μιλόσεβιτς, τον Μλάντιτς και τον Κάρατζιτς για να προχωρήσουν με την υπόθεση της Σρεμπρένιτσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διεθνής μεσολαβητής Ρίτσαρντ Φρόουικ είχε παραδεχθεί τότε "με ιδιαίτερη ευκολία" ότι ο Χόλμπρουκ υποσχέθηκε στον Κάρατζιτς πως δεν θα συλληφθεί εάν "εξαφανιζόταν" από τα κοινά.
Από την πλευρά του ο κ. Μπούχα υποστήριξε ότι δύο τέτοιες συμφωνίες έγιναν μεταξύ του κατηγορούμενου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων και των ΗΠΑ.
Μετά την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας- σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπούχα- ήρθε μια δεύτερη, στην οποία υπήρχε η μνεία πως το SDS, το κόμμα του Κάρατζιτς, θα μπορούμε να λάβει μέρος στις εκλογές στη σερβοβοσνιακή οντότητα, ενώ "η Χάγη ήταν τελειωμένη ιστορία για τον Ράντοβαν".
Ο αδελφός του Ράντοβαν Κάρατζιτς, Λούκα, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία και μάρτυρες που μπορούν να αποδείξουν πως αυτά που υποστηρίζει ο αδελφός του περί μυστικής συμφωνίας του με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και την αμερικανική διοίκηση για ατιμωρησία του με αντάλλαγμα την απομάκρυνσή του από την πολιτική ζωή, είναι αληθινά.
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρώην διαπραγματευτής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ είχε διαψεύσει, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τη σύναψη συμφωνίας με τον Κάρατζιτς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Μπλιτς" του Βελιγραδίου, που επικαλείται ανώνυμη πηγή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ήταν υπό την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών έως ότου ένας τηλεφωνικός "κοριός" της CIA τον "έπιασε" να σπάει τους όρους της συμφωνίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]