Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τους τα "έχωσε" ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης - «Αφορισμοί» για τα Θρησκευτικά




Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επιτέθηκε στον Ευρ. Στυλιανίδη για την εγκύκλιο που καθιστά την παρακολούθηση των Θρησκευτικών προαιρετική. Εύσημα για τη Γιαννάκου, βέλη για... Ρίτσο

Ξεσπάθωσε συλλήβδην κατά όλων των πολιτικών, χθες, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Ανθιμος, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα με αφορμή, όπως είπε, την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει στους μαθητές να μην παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών χωρίς δικαιολογία.
Επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, μεταφέροντας, όπως είπε και διαμαρτυρίες κατοίκων της Ροδόπης, όπου εκλέγεται βουλευτής και μίλησε με κολακευτικά λόγια για την πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου, σημειώνοντας με έμφαση ότι αν δεν αποσυρθεί η εγκύκλιος «θα το πληρώσουμε πολλαπλώς πάρα πολύ και ιδιαίτερα όλοι εσείς που θα το ψηφίσετε».
Το ξέσπασμα
«Καθιστούν προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών. Ε, για όνομα του Θεού πλέον, σταματήστε πλέον», είπε και πρoσέθεσε αναφερόμενος στην υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέτει ο μαθητής χωρίς να αναγράφει τη δικαιολογία για τη μη παρακολούθηση του μαθήματος: «Γιατί χωρίς δικαιολογία, κύριοι του υπουργείου Παιδείας; Για να μη θιγούν τα προσωπικά δεδομένα. Μας έχουν πεθάνει μ αυτά τα προσωπικά δεδομένα, που όταν δεν τους αρέσει αλλάζουν τις επιτροπές των αρχών. Προσέξτε! Πρέπει να αντιδράσουμε, εμένα με πήραν άνθρωποι από παντού, κι από την Κομοτηνή, γιατί ο υπουργός είναι από την Κομοτηνή και λένε: «Εμείς δεν ψηφίσαμε αντιπροσώπους για να καταργήσουν τα θρησκευτικά, όταν ζούμε μέσα σε τέτοια παρουσία εντάσεως του Ισλάμ με όλα αυτά που κάνει το προξενείο των Τούρκων στη Δυτική Θράκη και κινδυνεύουμε κάθε ώρα».
Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναθεωρήσουν την εγκύκλιο αυτή και να επαναφέρουν εκείνη της κ. Γιαννάκου «της βασανισμένης αυτής υπουργού, η οποία αγωνίστηκε όπως αυτή νόμιζε για την Παιδεία, υπέστη τα όσα υπέστη, έχει και τη δοκιμασία της υγείας της, αλλά είχε κάνει μια εγκύκλιο όπου έλεγε ότι θα γράψει αυτός που θα δηλώσει ότι δεν θέλει το θρήσκευμα για συγκεκριμένο λόγο».
Από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Τούμπα, ο κ. Ανθιμος, γύρισε χρόνια πίσω ενθυμούμενος την κατάργηση του πολυτονικού και «την εφαρμογή μιας δημοτικής που ήταν χυδαία και που εξακολουθεί σε πολλά επίπεδα να είναι σήμερα», «τον πόλεμο για την εκκλησιαστική περιουσία», αλλά και τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις νέες ταυτότητες, την οποία χαρακτήρισε ως «έγκλημα για την Ελλάδα και την ορθοδοξία».
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κάλεσε τους πολιτικούς να είναι κοντά στον Θεό, αφού, όπως διαπίστωσε, είναι εχθρικοί απέναντι στην εκκλησία.
Για τους ποιητές
Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο... Γιάννης Ρίτσος, «ο οποίος δεν έχει σημασία αν ήταν αριστερός, είναι μεγάλος ποιητής», αλλά ζήτησε να μη διδάσκεται μόνο αυτός στα σχολεία (!) και να διδάσκονται οι -διαγραφέντες κατ αυτόν- Σολωμός, Παλαμάς, Κάλβος, Βαλαωρίτης.
Καταφέρθηκε ακόμη εναντίον του αυτόματου διαζυγίου, αλλά και του σύμφωνου συμβίωσης, το οποίο αποτελεί, όπως είπε, «προϋπόθεση διάλυσης της οικογένειας».
Οσο για την καύση των νεκρών, τη χαρακτήρισε εθνικό θέμα και μετέφερε τις... ανησυχίες των πολιτών που προβλέπουν ότι θα ανέβουν στα ύψη τα έξοδα της κηδείας, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η καύση.
«Εμείς θα σας πούμε ότι είστε ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλετε όταν γίνει ο νόμος, αλλά θα σας πούμε όχι στη στάχτη, όχι στον μηδενισμό, όχι στην κατάργηση του εθίμου 2.000 χρόνων», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]