Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκρούεφσκι: Ο τρελός του χωριού ή ο εκκολαπτόμενος δικτάτορας;

Προκαλεί ξανά με...

«μακεδονική» μειονότητα


Παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί τόσο από τον πρόεδρο της χώρας, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, όσο και από παράγοντες στη Δύση, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας του μίλησε για διεθνοποίηση του λεγόμενου «μακεδονικού» ζητήματος.
Από το βήμα του ομιλητή στις εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή, είπε ότι είναι υποχρεωμένος να διεθνοποιήσει το «μακεδονικό» ζήτημα για να εδραιωθούν τα δικαιώματα της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση αποδέχτηκε τις τρεις προτάσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ και θα επιστρέψουν στη Βουλή -τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ενωση (SDSM) της Ραντμίλα Σεκερίνσκα, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μεντούχ Θάτσι-, ενώ ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι έδωσε χάρη στον αντιπρόεδρο του SDSM και δήμαρχο της πόλης Στρούμιτσα, Ζόραν Ζάεβ, ο οποίος κρατούνταν στις φυλακές των Σκοπίων -μαζί με πέντε συνεργάτες του- με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, που αφορά την έκδοση άδειας για τη λειτουργία εμπορικού κέντρου στη Στρούμιτσα. Ο Ζάεβ βγήκε χθες από τη φυλακή και χαρακτήρισε τη δίωξή του πολιτική, ενώ δήλωσε ξεκάθαρα ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η κυβέρνηση Γκρούεφσκι.
Νέα κόντραΠαράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο Τσερβενκόφσκι δεν πρόκειται να υπογράψει μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων για την εφαρμογή νόμων που ψήφισε η Βουλή της χώρας το τελευταίο διάστημα κι ενώ απουσίαζε η αντιπολίτευση.
Ομως ο Ν. Γκρούεφσκι και το VMRO-DPMNE αρνούνται να δεχτούν το σχέδιο. Μάλιστα, με διαδικασίες-εξπρές επαναψήφισαν τους νόμους, τους οποίους αρνείται να υπογράψει ο πρόεδρος της χώρας και σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Τράικο Βελιάνοβκι, ο Τσερβενκόφσκι οφείλει τώρα να υπογράψει τα σχετικά προεδρικά διατάγματα, ενώ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, χθες το βράδυ, εκπρόσωποι του VMRO-DPMNE κατηγόρησαν τον πρόεδρο της χώρας για «διπλό πραξικόπημα».
Οι κινήσεις αυτές του Ν. Γκρούεφσκι προκάλεσαν νέα, έντονη αντίδραση από τον Τσερβενκόφσκι, ο οποίος έκανε λόγο για «ωμή παραβίαση των συνταγματικών και νομικών διατάξεων». Ταυτόχρονα, απηύθυνε «έκκληση προς τον πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι, η κυβέρνηση του οποίου έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, να εξετάσει όλα τα αρνητικά επακόλουθα από την εφαρμογή των πολιτικών του επιλογών».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]