Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με τη βοήθεια ξένων μυστικών υπηρεσιών η σύλληψη Κάρατζιτς

Οι Σέρβοι προσπαθούν

να απαλλαγούν από την προδοσία;




"H επιχείρηση σύλληψης του Κάρατζιτς πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ξένων μυστικών υπηρεσιών και κατά τη χρονική περίοδο που εξυπηρετούσε τα εθνικά μας συμφέροντα" δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της σερβικής Κρατικής Ασφάλειας Γκ. Πέτροβιτς.
O πρώην υπουργός της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μοχάμεντ Σατσιρμπέγκοβιτς, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας και ο επίσης πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και στενός συνεργάτης του Ράντοβαν Κάρατζιτς, Αλέξα Μπούχα, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους τα όσα υποστήριξε ο πρώην ηγέτης των Σερβοβοσνίων περί μυστικής συμφωνίας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1996, για ατιμωρησία του, με τον όρο να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή.
Ο αδελφός του Ράντοβαν Κάρατζιτς, Λούκα, δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία και μάρτυρες που μπορούν να αποδείξουν πως αυτά που υποστηρίζει ο αδελφός του περί μυστικής συμφωνίας του με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και την αμερικανική διοίκηση για ατιμωρησία του με αντάλλαγμα την απομάκρυνσή του από την πολιτική ζωή, είναι αληθινά.
Ο Αμερικανός πρώην διαπραγματευτής, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, διαψεύδει τα περί μυστικής συμφωνίας με τον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για γενοκτονία (υπόθεση σφαγής στη Σρεμπρένιτσα).
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μπλιτς του Βελιγραδίου, που επικαλείται ανώνυμη πηγή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ήταν υπό την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών έως ότου ένας τηλεφωνικός κοριός της CIA τον «έπιασε» να σπάει τους όρους της συμφωνίας.
«Κατά τη διάρκεια του 2000, τον καιρό των εκλογών στη Βοσνία (Νοέμβριος), η CIA έμαθε ότι ο Κάρατζιτς εξακολουθούσε να ηγείται του SDS (σ.σ. πρόκειται για το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο πρώην ηγέτης των Σερβοβοσνίων), παρά τη μεταξύ τους συμφωνία» σημειώνεται, επιπλέον, στο δημοσίευμα.
Πάντως στη πρώτη επιστολή που έδωσε ο Κάρατζιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης αναφέρει ότι ο Χόλμπρουκ ήθελε να τον σκοτώσει και συγκεκριμένα αναφέρει τη λέξη "liquidate" στη παράγραφο 8, που χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις εξόντωσης κάποιου από υπηρεσίες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]