Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντ. Μπακογιάννη: «Στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα»


Συνάντηση Καραμανλή με Ντόρα




Συνεργασία εφ' όλης της ύλης με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Όπως έκανε γνωστό η κ. Μπακογιάννη κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Γεωργία, αλλά και η επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κληθείσα να σχολιάσει τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρουέφσκι, ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί λύση του ζητήματος της ονομασίς, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Γκρουέφσκι, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μια ουσιαστική και ειλικρινής προσπάθεια επίλυσης του θέματος του ονόματος και για να μην ξεφύγουμε, όπως σημείωσε, σε άσκοπες ρητορικές. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ενώ σε ερωτήσεις για τα προτεινόμενα ονόματα στα οποία αναφέρεται ο σκοπιανός Τύπος, όπως «Βόρεια Μακεδονία» και παραλλαγές του, σημείωσε η Ελλάδα επιζητεί ένα όνομα κοινά αποδεκτό, με γεωγραφικό προσδιορισμό,το οποίο θα ισχύει έναντι όλων. «Αυτή είναι η ελληνική θέση. Γεωγραφικοί προσδιορισμοί, είστε σε θέση να καταλάβετε από μόνοι σας ποιοι είναι και πώς μπορούν να υπάρξουν στο θέμα του ονόματος», πρόσθεσε η υπουργός.

Κληθείσα εξάλλου, να σχολιάσει τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις για τη Μονή Εσφιγμένου, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως «το θέμα της Μονής Εσφιγμένου υπάρχει με αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες, πράγματι, θα πρέπει να εφαρμοστούν. Η μοναστική κοινότητα έχει η ίδια θέσει τους όρους με τους οποίους μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα ΧΙΟΝΙΑ ΞΑΝΑΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ στην Ευρώπη: άρα υπάρχει "υπερθέρμανση"!
    http://www.guardian.co.uk/world/2008/aug/17/italy.climbingholidays
    Χιόνια ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στο Κολοράντο!
    http://www.youtube.com/v/u4CIrp-Drc4
    Το πιο κρύο καλοκαίρι στην Αλάσκα από το 1970!...
    http://www.adn.com/life/story/473786.html
    Τον Ιούλιο:
    ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΕΚΡΟ από ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στα Πυρηναία (http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2091625/Avalanche-in-Pyrenees-kills-British-couple.html), ΝΕΚΡΟΙ από ΧΙΟΝΙΑ στη Γερμανία κι άλλοι έξι στο νοσοκομείο με υποθερμία (http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,565678,00.html)

    Αλήθεια, αφού οι θολωμένοι ενοχοποιητές τής ανθρωπότητας για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα, λένε ότι φταίει η καύση υδρογονανθράκων, στην οποία μας έχουν αναγκάσει τα διάφορα ιερατεία (τα οποία υπηρετούν με το αζημίωτο οι ψευτοοικολόγοι), γιατί δε χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως ιεροεξεταστική ή "ιερατικογενής υπερθέρμανση";

    ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ιδιαίτερα στους εξυπνάκηδες φασίστες οπαδούς του ραδιενεργού γενοκτόνου Γκορ, που αδιαφορούν και πολεμούν τη συλλογική προετοιμασία ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ.

    http://canadafreepress.com/index.php/article/4503
    http://aftarkia.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]