Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρέσβης ΗΠΑ στη Μόσχα: Δικαιολογημένη η ρωσική αντίδραση στην επίθεση κατά κυανόκρανών της στη Γεωργία


Την άποψη ότι ήταν δικαιολογημένη η ρωσική αντίδραση στην επίθεση Γεωργιανών εναντίον των Ρώσων κυανοκράνων, εξέφρασε ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα Τζον Μπάιερλι, ζητώντας από τη Μόσχα να σεβαστεί τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απομάκρυνση των στρατευμάτων της από το γεωργιανό έδαφος.

«Τα ρωσικά στρατεύματα απολύτως δικαιολογημένα απάντησαν στην επίθεση στους κυανοκράνους της Ρωσίας στη Νότια Οσετία, όμως οι δυνάμεις αυτές πλέον πέρασαν σε γεωργιανό έδαφος και η εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας απειλείται» δήλωσε σε συνέντευξή του στην οικονομική ημερήσια εφημερίδα «Κομερσάντ» ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι τώρα θέλουμε να πείσουμε τη ρωσική πλευρά «να σεβαστεί τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και να απομακρύνει τα στρατεύματά της από το γεωργιανό έδαφος», διότι «προχώρησε πολύ μακριά».

Κατά τη γνώμη του κ. Μπάιερλι, που προβάλλεται από σειρά ρωσικών ΜΜΕ ως «αποκλίνουσα» από την κεντρική γραμμή της Ουάσιγκτον, στους 20 πρώτους παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ στην περιοχή θα μπορούσαν «να προστεθούν σύντομα 80-100 διεθνείς στρατιωτικοί παρατηρητές».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη η διευθέτηση της σύγκρουσης μεταξύ Γεωργίας, Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας μπορεί να έχει ως αφετηρία μόνο την αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας και δεν μπορεί να γίνει κατά το πρότυπο του Κοσόβου, το οποίο «είναι απολύτως ιδιαίτερη περίπτωση και δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο».

Στη συνέντευξή του ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα υπογραμμίζει ότι η χώρα του ως την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να πείσει την Τιφλίδα να μην επιχειρήσει λύση με τη βία και δεν επιθυμούσε τη βίαιη κλιμάκωση. Εκτιμά, δε, ότι η σύγκρουση Ρωσίας - Γεωργίας δεν θα επιφέρει σοβαρή ζημιά στις αμερικανορωσικές οικονομικές σχέσεις και δεν θα έχει συνέπειες στην προοπτική της ένταξης της Μόσχας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

«ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να οικοδομήσουν τις σχέσεις τους υπεύθυνα, διότι από αυτό εξαρτάται η σταθερότητα όχι μόνο στις χώρες μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Και τώρα δεν επιθυμούμε η Ρωσία να απομονωθεί από τον κόσμο. Στην ιστορία υπήρξαν παρόμοιες περίοδοι και ποτέ δεν είχαν καλό τέλος για τον κόσμο» καταλήγει ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]