Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραλλαγές του «Ανω» και «Βόρεια Μακεδονία» πρότεινε ο Νίμιτς





Τέσσερις παραλλαγές της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» και ισάριθμες της ονομασίας «Άνω Μακεδονία» περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των εισηγήσεων του μεσολαβητή του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, κατά τις χθεσινές του συναντήσεις στα Σκόπια.
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων, «Νντέβνικ», ο Αμερικανός διπλωμάτης ζήτησε την άποψη της ηγεσίας της ΠΓΔΜ επ'αυτών των προτάσεων, κατά τις ξεχωριστές συναντήσεις που είχε χθες στα Σκόπια με τον πρόεδρο της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.
Παρόμοιες αναφορές έκαναν και οι μεγαλύτεροι τηλεοπτικοί ιδιωτικοί σταθμοί των Σκοπίων, στα χθεσινοβρδυνά τους δελτία ειδήσεων, μετά το πέρας των συναντήσεων του κ. Νίμιτς με τους κ.κ. Τσερβένκοφσκι και Γκρούεφσκι.
Στο δημοσίευμα της «Ντνέβνικ» αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Νίμιτς εισηγείται, η λύση που θα μπορούσε να εξευρεθεί στη βάση των παραλλαγών των προτεινόμενων ονομάτων, να γίνει αποδεκτή και από τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία.
Σύμφωνα πάντα με την «Ντνέβνικ», στην εισήγησή του κ. Νίμιτς περιλαμβάνεται η πρόταση, η γλώσσα της χώρας στον ΟΗΕ να αποκαλείται ως «μακεδονική», με την προσθήκη της παραλλαγής των ονομάτων «Βόρεια Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία», που θα μπορούσε να προκριθεί ως τελική λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας.
Στο σχόλιο της, η εφημερίδα σημειώνει ότι δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσον ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι έχουν ταυτόσημες απόψεις για το ζήτημα της ονομασίας, από τη στιγμή που ο Μάθιου Νίμιτς, τους συνάντησε χθες, για τρίτη συνεχόμενη φορά τους τελευταίους μήνες στα Σκόπια, ξεχωριστά.
Όπως επισημαίνει η «Ντνέβνικ», δυτικοί διπλωμάτες θεωρούν ότι οι ξεχωριστές συναντήσεις των κ.κ. Τσερβενκόφσκι και Γκρούεφσκι με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή. «Δεν είμαστε ευτυχείς με το γεγονός ότι ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας σας συναντούνται ξεχωριστά με τον Μάθιου Νίμιτς. Δεν αναμειγνυόμαστε στις αποφάσεις της μακεδονικής κυβέρνησης, ούτε στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος, όμως θεωρούμε ότι οι ξεχωριστές συναντήσεις αποτελούν εμπόδιο στο έργο του κ. Νίμιτς», αναφέρουν στη «Ντνέβνικ» δυτικές διπλωματικές πηγές.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]