Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δικαστήριο της Χάγης - Η απόλυτη κρεατομηχανή με "τηλεχειρισμό" και "προεπιλογές"

Η δολοφονία της δικαιοσύνης...

Επειδή συχνά πυκνά διαβάζω δηλώσεις και άρθρα για την απόδοση δικαιοσύνης από το Διεθνές Δικαστήριο εγκληματιών πολέμου που εδρεύει στη Χάγη και την ανάγκη διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του…
Επειδή τις ίδιες απόψεις ενίοτε διατυπώνουν και αριστεροί (κατά δήλωσή τους) πολιτικοί και δημοσιογράφοι όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους στη σύλληψη του Ρ. Κάρατζιτς, επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν αφελείς και ευκολόπιστοι και επειδή εξοργίζομαι με όσους πιστεύουν ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και όχι ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΙΜΑ για τους αντιπάλους των Αμερικανών, συνοπτικά και βιαστικά θα περιγράψω τις 2 όψεις του αυτού εγκλήματος που έγινε στη σκιά του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στην Ευρώπη.
Στη μία όψη:
Ο Ραμούς Χαραντινάι, πρώην «μπράβος» νυχτερινών κέντρων, πρώην πολέμαρχος του UCK, πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου που παραιτήθηκε όταν ασκήθηκε δίωξη εναντίον του από το Δικαστήριο της Χάγης.
Ο Ραμούς Χαραντινάι για τον οποίο όπως είπε ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Ρε την εποχή της παντοκρατορίας του συνοδεύονταν από τη φήμη «Ο θεός στον ουρανό κι ο Χαραντινάι στη Γη».
Ο Ραμούς Χαραντινάι που κατηγορήθηκε για εθνοκάθαρση της σερβικής μειονότητας, δολοφονίες αμάχων, βιασμούς γυναικών, εμπρησμούς κ.ά., βάσει πληθώρας στοιχείων και μαρτυριών.
Ο Ραμούς Χαραντινάι που μολονότι φορτωμένος με βαρύτατες κατηγορίες δεν προφυλακίστηκε ούτε μια ημέρα ως υπόδικος και πηγαινοερχόταν στην Πρίστινα συμμετέχοντας στα πολιτικά δρώμενα σχεδόν κανονικά παρά τις ενστάσεις της Ντελ Πόντε να μην αφεθεί ελεύθερος γιατί κανένας μάρτυρας δεν θα τολμήσει να καταθέσει γνωρίζοντας ότι ο πανίσχυρος κομαντάντε κυκλοφορεί έξω.
Αποτέλεσμα ένας τουλάχιστον από τους μάρτυρες βρέθηκε νεκρός προτού αρχίσει η δίκη, καμιά δεκαριά άλλοι άλλαξαν περιέργως τις καταθέσεις φοβούμενοι για τη ζωή τους και των οικογενειών τους και γύρω στους δεκαπέντε προσήχθησαν βίαια στο δικαστήριο όπου είπαν άλλα αντί άλλων.
Κατόπιν αυτών η απαλλαγή του Ραμούς Χαραντινάι από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων δεν αποτελεί έκπληξη.
Αυτό ήθελαν οι Αμερικάνοι αυτό έπραξε το Διεθνές Δικαστήριο προκαλώντας ενθουσιασμό στην Πρίστινα.
Στην άλλη όψη του νομίσματος…
Ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς πρώην πρόεδρος της Σερβίας και άλλα πέντε στελέχη της Σέρβικης ηγεσίας που κατηγορούνται για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Κόσοβο το 1999, μεταξύ των οποίων διώξεις Αλβανών του Κοσόβου για εθνικούς, θρησκευτικούς και φυλετικούς λόγους, δολοφονίες, μαζικές απελάσεις και άλλες απάνθρωπες πράξεις κατά πολιτών.
Καρμπόν σχεδόν το κατηγορητήριο αλλά από την άλλη πλευρά του λόφου…
Είναι η πλευρά που θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της «δικαιοσύνης» των καουμπόηδων
Ποινές που κυμαίνονται από 20 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη ζήτησαν οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία για τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς και άλλους πέντε συγκατηγορούμενούς του.
Όπως είπε ο εισαγγελέας «για να αποτίσουμε τον απαιτούμενο φόρο τιμής στα θύματα και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την εθνοκάθαρση, η Εισαγγελία θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβληθούν ποινές από 20 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη για τους κατηγορούμενους, εφόσον κριθούν ένοχοι».
Αμφιβάλει κανείς ότι θα κριθούν ένοχοι;;;
Αυτό ζήτησαν οι Αμερικανοί αυτό θα κρίνει και το Διεθνές Δικαστήριο σε λίγες μέρες για τον Μίλαν Μιλουτίνοβιτς και του συγκατηγορουμένους τους κι αργότερα για τον Κάρατζιτς.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]