Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακογιάννη: Είναι η γοργόνα η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου ή εξαδέλφη του Νικόλα Γρούιου;

.
Χτύπα κι άλλο!
.
Της Άννας Βάσιλα
..
«Δηλωτικό μιας στείρας προσκόλλησης σε μια πλήρως στρεβλή και ακραία παραμορφωτική ανάγνωση του παρελθόντος» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, το ψήφισμα της Βουλής της ΠΓΔΜ για τους αποκαλούμενους «Αιγαιάτες».
Έξαλλη, εν τω μεταξύ, η Ντόρα με το θράσος Γκρούεφσκι να κάνει λόγο για τα «λερωμένα τ' άπλυτα» της ελληνικής κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την άρνηση της Ελλάδας να φάει αμάσητη την πρόταση της ΠΓΔΜ για την ονομασία τους.
Χτύπημα κάτω απ' τη μέση ή μία ακόμα απόδειξη πως η φτήνια παίζει σ' όλα τα γήπεδα. Ακόμα και σ' αυτό της διπλωματίας.
Ακούσατε – ακούσατε!
Πρωθυπουργός – εν ίδει Κατίνας (ή καντίνας) χειρίστης ποιότητας – στερεύει από επιχειρήματα και λέει να ταράξει τα – κάθε άλλο παρά – λιμνάζοντα ύδατα που χωρίζουν ΠΓΔΜ και Ελλάδα, μιλώντας για εσωκομματικά σκάνδαλα που η κυβέρνηση σπεύδει να κουκουλώσει, ρίχνοντάς το στο υψηλό εθνικό φρόνημα.
Αν θέλουν οι Σκοπιανοί να δώσουν όνομα στη χώρα τους, ας την ονομάσουν «Δαρδανία» ή «Παιονία» ή «Aγριανία» ή όπως αλλιώς θέλουν. Eκεί όπου βρίσκεται το σημερινό νεότευκτο κράτος των Σκοπίων στην Aρχαιότητα, ακόμη και στην εποχή του Φιλίππου B' αλλά και του Mεγάλου Aλεξάνδρου, κατοικούσαν άλλοι λαοί, όπως οι Παίονες, οι Δάρδανοι, οι Aγριάνες, που ουδεμία σχέση είχαν με τους Mακεδόνες. Αντιθέτως, μάλιστα, ήταν μόνιμοι εχθροί τους και πολεμούσαν συνεχώς εναντίον τους.
Άνω ποταμών είναι και η στάση των πανεπιστημιακών, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών κύκλων της Eλλάδας, που δεν αγωνίζονται -για λόγους δήθεν προοδευτικών και αντεθνικιστικών αντιλήψεων- κατά αυτού του κατάφωρου βιασμού και εμπαιγμού της ελληνικής και μακεδονικής ιστορίας και του πολιτισμού. Κανείς ποτέ δεν εξέδωσε επιστημονικά, ιστορικά και λαογραφικά βιβλία ούτε κείμενα και μπροσούρες που να αντικρούουν όλα τα βδελυρά και αστεία που ακούγονται, γράφονται και συμβαίνουν.
Είναι τουλάχιστον φαιδρό λαοί που ήρθαν αυθαίρετα και κατοίκησαν σε χώρες οι οποίες συνορεύουν με τη Μακεδονία χίλια χρόνια μετά τον Mέγα Aλέξανδρο, να θέλουν να αποκαλούνται και να πιστεύουν πως είναι Mακεδόνες και κανείς να μην τους ειρωνεύεται και να μην τους γελοιοποιεί.
Σίγουρα τρίζουν τα κόκαλα του Φιλίππου B' και του Mεγάλου Aλεξάνδρου. Τι να πει κανείς και για την αδελφή Γοργόνα…
Κι ενώ το τσάμικο που μας χορεύουν πάνω στη διπλωματική σκακιέρα καλά κρατεί, στην Τρικούπη τρίβουν τα χέρια τους, θα έλεγε κάποιος άρρωστος νους. Το θέμα είναι εθνικό και υψίστης σημασίας. Ποιο ΠΑΣΟΚακι, όμως, δε θα έκανε το σταυρό του στο άκουσμα των δηλώσεων του Σκοπιανού Πρωθυπουργού; Ούτε του παπά, Γιώργο μου. Ούτε του παπά!
Τώρα, μάλιστα, που κι ο Πάγκαλος θα έχει εργοδότη τη Γιάννα, ποιος στη χάρη σου! Έναν – έναν τους εξολοθρεύεις χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο. Τη βρωμοδουλειά την κάνει για σένα μια ο Νικόλα μια ο Θοδωρής. Λες να 'σπασε η γκίνια;!
Μα κι αυτός ο αθεόφοβος ο Γκρουέφσκι..! Ακόμα κι η κυρά – Φανή, η γειτόνισσα της θειας μου από τον Πύργο, όταν ο γαμπρός της αρνήθηκε να βαπτίσει την εγγόνα της με τ' όνομά της, έτοιμη ήταν ν' ανοίξει τον βόθρο της για τα κέρατα του συμπέθερού της, αλλά τελευταία στιγμή σώπασε. Είπε, δε θα ρίξω το επίπεδο. Πού να 'ξερε την αντίδραση του Νικόλα… Γης μαδιάμ θα το 'χε κάνει το σπίτι με τα «διαπλεκόμενα» της συμπεθέρας.
Κάτι τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να αποβούν σημείο σύγκλισης κι όχι αφορμή για διπλωματικά επεισόδια. Με τη δήλωσή του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απέδειξε πως ίσως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ' όσα μας χωρίζουν. Φαίνεται πως ο λαϊκισμός, η κατινιά και η έλλειψη ψυχραιμίας δεν είναι εγγεγραμμένα μόνο στο ελληνικό DNA. Η γειτνίαση πιθανότατα έχει επιδράσει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση κοινής νοοτροπίας για τους δύο λαούς. Άλλωστε, την κατίνα πολλοί εμίσησαν. Την κατινιά κανείς.
Και ενώ ο κόσμος καίγεται, στη ΝΔ ακούγονται φωνές «ψυχραιμίας» που μιλούν ακόμα και για πρόωρες εκλογές. Έτσι, για να αποσυμφορηθεί το κλίμα! Βασιλιάς δε της ατάκας ο αμίμητος Σαρακατσάνος πολιτικός, που δήλωσε σχετικά. «Εμένα, πάντως, δε με νοιάζει να γίνουν εκλογές. Έτσι κι αλλιώς δε βγαίνω με σταυρό!».
Υποκλινόμεθα! Υποκλινόμεθα!
Ύστερα αναρωτιέσαι πώς διατηρείται σε φόρμα η Ντόρα!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]