Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντ. Μπακογιάννη: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο των σχέσεων Ε.Ε. - Ρωσίας»


Το 2008 δεν θα μπούμε σε αλλαγές συνόρων



Η κα Μπακογιάννη, μιά μέρα πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο την κρίση στον Καύκασο, υπογραμμίζει ότι ακόμη και «με εξαντλητικό διάλογο πρέπει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή θέση», ότι πρέπει «να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας», με δεδομένο ότι η Μόσχα αποτελεί «σημαντικό εταίρο» της Ευρώπης και τρίτον ότι πρέπει να επιμείνουμε στον σεβασμό αρχών, όπως αυτή της «εδαφικής ακεραιότητας». «Η λογική ότι θα μπούμε το 2008 σε αλλαγές συνόρων είναι λάθος», επισημαίνει η αρχηγός της ελληνικής διπλωματίας.

Ερωτηθείσα, στην ίδια συνέντευξη, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι, χαρακτήρισε μη συνετό να κρίνουμε από δηλώσεις που γίνονται «εν θερμώ» τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι «να εμπιστευόμαστε τον διαπραγματευτή, να παραμείνουμε συνεπείς στη γραμμή μας και να καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με εποικοδομητικό πνεύμα».

Οσο για την πρόσφατη δήλωση του ομολόγου της Α. Μιλόσοσκι, ότι η υπουργός Εξωτερικών έχει μπει σε διάλογο μαζί του για μειονοτικά θέματα, απάντησε ότι «ο κ. Μιλόσοσκι ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα», προσθέτοντας: «Ας μην τρέφει αυταπάτες. Το εθνικό μέτωπο στην Ελλάδα είναι αρραγές».

Αναφερόμενη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επανέλαβε ότι επιδιώκουμε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, σημειώνοντας ότι αυτή δεν θα θεωρείται από τα Σκόπια ως «προαιρετική και προσωρινή όπως το FYROM». «Το ζητούμενο είναι να συμφωνήσουν σε μια ονομασία την οποία θα αποδεχθούν, θα τη χρησιμοποιούν όλοι και αυτή θα λύσει το πρόβλημα».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]