Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γεωργία: «Φαινόμενο ντόμινο» μπορεί να προκαλέσει η ρωσική επίθεση

Τώρα σκέφτονται τις συνέπειες

Η ρωσική επίθεση κατά της Γεωργίας ενδέχεται να δημιουργήσει ένα «φαινόμενο ντόμινο» στον Καύκασο, ιδίως στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη η γεωργιανή υπ. Εξωτερικών Έκα Τκεσελασβίλι, η οποία απέκλεισε την πιθανότητα διαλόγου βραχυπρόθεσμα με τη Μόσχα.

Στην κοινή συνέντευξή της, με τον Τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατζάν, η Τκεσελασβίλι κάλεσε επίσης την ΕΕ να υιοθετήσει μία κοινή στάση κατά της -κατά της γνώμης της -ρωσικής κατοχής τμημάτων της Γεωργίας.

«Η ρωσική επιθετικότητα, η οποία είχε στόχο το μικρό κράτος της Γεωργίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα φαινόμενο ντόμινο και σ' άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Ουκρανία», τόνισε η ίδια, προσθέτοντας πως όσο «η Ρωσική Ομοσπονδία δεν εγκαταλείπει τη Γεωργία και δεν εφαρμόζει κατά κεραίαν την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η χώρα μου δεν μπορεί να ξεκινήσει διάλογο μαζί της».

«Μία κοινή κι ενιαία προσπάθεια απ' όλους μας, μία Ευρωπαϊκή προσπάθεια, στην οποία η Τουρκία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, θα είναι απαραίτητη για να επιλυθεί το πρόβλημα», πρόσθεσε η Τκεσελασβίλι.

«Η Ευρώπη, εάν περιορισθεί στα σύνορα που υπάρχουν σήμερα, δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ασφαλής κι ευημερούσα μετά τις επεκτειμένες κι επεκτατικές πολιτικές της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Ο Μπαμπατζάν από την πλευρά του τόνισε πως η Τουρκία εργάζεται σε διεθνές επίπεδο για να εξευρεθούν πλατφόρμες για την εξεύρεση μίας λύσης και πως η Τουρκία θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη γείτονα χώρα Γεωργία.

Ο Μπαμπατζάν δήλωσε πως την Τρίτη θα έχει επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά πρόσθεσε με έμφαση πως η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε επαναχάραξη του χάρτη της Γεωργίας. «Έχουμε καταστήσει σαφές πως η Τουρκία υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας», πρόσθεσε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]