Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη ανακάλυψε ότι οι δηλώσεις Γκρούεφσκι είναι εκτός μέτρου!

Προάγγελος διπλωματικής ήττας

οι δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών

«Εκτός μέτρου» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και προκλητικότητας του κ. Γκρουέφσκι είναι εκτός κάθε μέτρου. Επιβεβαιώνουν τη δεινή θέση στην οποία ο ίδιος επέλεξε να περιέλθει».
Επισήμανε μάλιστα ότι «έχουν προηγηθεί ενέργειες και δηλώσεις υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης ακόμα και μόλις πριν την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Νίμετς».
Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «ο κ. Γκρουέφσκι διαπράττει μέγα σφάλμα. Η ευθύνη για την όποια εμπλοκή στη διαπραγμάτευση και κατ' επέκταση στην ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική πορεία της χώρας του, βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ισχυρίσθηκε ότι η ελληνική πλευρά χρησιμοποιεί την εκκρεμότητα της ονομασίας για την κάλυψη «εσωτερικών σκανδάλων».
«Η Ελλάδα έχει βαθιά και σοβαρά προβλήματα. Γνωρίζετε ότι εκεί σχεδόν κάθε δύο εβδομάδες ξεσπά ένα μεγάλο σκάνδαλο. Έτσι αναγκάζονται να επικεντρώνονται στο ζήτημα της ονομασίας, καθότι ως αποτέλεσμα των σκανδάλων αυτών απειλούνται με πρόωρες εκλογές. Οικοδομούν την πολιτική τους με τρόπο τέτοιο ώστε να αποφεύγουν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθότι θεωρούν, σύμφωνα με τις αναλύσεις και τις πληροφορίες που εμείς έχουμε, ότι οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα του ονόματος, εκτός αν πρόκειται για λύση που είναι 100% προς το συμφέρον τους, κάτι που και οι ίδιοι ξέρουν ότι είναι αδύνατο, θα τους βλάψει στους επόμενες εκλογές», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι από την πόλη Κρούσεβο.
«Σύμφωνα με την πολιτική τους αυτή χαράζουν και τις κινήσεις τους. Κοιτάξτε μόνο την τελευταία δήλωση μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού τους με την υπουργό Εξωτερικών. Εμμένουν σταθερά στο αίτημα τους να υπάρξει λύση για ένα όνομα, δηλαδή το συνταγματικό όνομα- Δημοκρατία της Μακεδονίας- να χρησιμοποιείται μόνο στο εσωτερικό, ενώ παντού διεθνώς ακόμη και για τις 122 χώρες που μας αναγνώρισαν με το συνταγματικό μας όνομα, να γίνεται χρήση άλλης ονομασίας, την οποία εννοείται θα υπαγορεύσουν αυτοί», πρόσθεσε ο Γκρούεφσκι.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γιατί τα αλαζονικά ΜΜΕ προσπαθούν μάταια να μας αποκοιμίζουν σχετικά με το ενεργειακό και το κλίμα:
    http://afovia.files.wordpress.com/2008/08/facing-collective-incrimination-for-natural-climate-change1.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]