Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε ο πόλεμος κατά της Ρωσίας


Οι ξένοι επενδυτές

εγκαταλείπουν τη Ρωσία



Απότομη πτώση των αποθεμάτων σε ξένο συνάλλαγμα παρατηρήθηκε στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πρώτου 15νθήμερου του Αυγούστου, αποδεικνύοντας ότι οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω των εντάσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας δείχνουν ότι τα αποθέματα του ξένου συναλλάγματος υποχώρησαν στα 16,4 δισ. δολάρια, έναντι των 597,5 δισ. δολαρίων του Ιουλίου. Την ίδια στιγμή καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και η έντονη αντίδραση της Ρωσίας σχετικά με τη συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών - Πολωνίας για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας.

Σημειώνεται ότι η Γεωργία έχει προσελκύσει τη Δύση για να προχωρήσει σε επενδύσεις στην περιοχή, προκειμένου να ανοικοδομηθεί η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό οι υπουργοί Οικονομικών των εφτά πλουσιότερων κρατών παγκοσμίως ανακοίνωσαν ότι ήρθε η ώρα για να στηρίξουν οικονομικά τη Γεωργία, ενώ παράλληλα πρέπει οι επενδυτές να συνεχίσουν να εμπιστεύονται το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κάλεσε όλες τις χώρες και όλες τις αρμόδιες αρχές Παγκόσμια Τράπεζα Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Γεωργίας, προκειμένου να μη σταματήσει η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Οι αντιδράσεις της Ρωσίας αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα, ανταποδίδοντας "τα ίσα" και είναι γεγονός πως οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα εάν οι Ρώσοι αποσύρουν τα κεφάλαια που έχουν επενδύσει εκεί. Προβλήματα, όχι ιδίου μεγέθους αναμένεται να αντιμετωπίσουν και Ευρωπαϊκές χώρες εάν η απόσυρση κεφαλαίων ισχύσει και στην Ευρώπη.

Όπως και εάν δούμε την συγκεκριμένη πρόταση των ΗΠΑ, που φαίνεται πως έχει ήδη μπει σε "σιωπηλή εφαρμογή", ένας νέος πόλεμος ξεκινά και δεν πρόκειται να είναι με στρατιωτικές μεθόδους... Θα είναι ακόμη χειρότερος και θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε πολλές οικονομίες. Δεδομένου του γεγονότος πως η Ρωσία κατέχει τον μεγαλύτερο ενεργειακό πλούτο του πλανήτη (φυσικό αέριο), αλλά και της διάθεσης των ηγετών της να την επαναφέρουν στην πρότερη κατάσταση της υπερδύναμης, τα περιθώρια ελιγμών για τις οικονομίες χωρών, που θα θελήσουν να τεθούν αντιμέτωπες της "αρκούδας που ξυπνάει", είναι ελάχιστα. Η σύγκρουση οικονομιών, είναι μαθηματικά βέβαιο, θα οδηγήσει στην εξαθλίωση των λαών αλλά και στην γέννηση μίας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και συσχετισμών (που δεν θα είναι μόνο οικονομικού επιπέδου).

Οι ΗΠΑ φαίνονται διατεθειμένες να "τραβήξουν το σχοινί" και να παρασύρουν σε έναν οικονομικό πόλεμο όσους μπορέσουν, όντας οι ίδιες ανίκανες να ανταποκριθούν σε οικονομικές τους υποχρεώσεις στο εσωτερικό της χώρας και με μία οικονομία που έχει πεθάνει αλλά κανείς δεν έχει ανακοινώσει τον θάνατό της.

Η Ευρώπη θα γίνει για μία ακόμη φορά ο τόπος της σύγκρουσης των δυνατών;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ____Αλλο το (τα αποθέματα του ξένου συναλλάγματος υποχώρησαν στα 16,4 δισ. δολάρια, έναντι των 597,5 δισ. δολαρίων του Ιουλίου)που αναφέρετε,και άλλο το>

    (Τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας δείχνουν ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 16,4 δισ. δολάρια στην εβδομάδα που ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου.)το οποίο είναι το σωστό λογικά

    http://www.in.gr/news/article.asp?
    lngEntityID=930730&lngDtrID=251
    ____ 500 ΔΙΣ $ είναι πολλά για να αποσυρθούν απο ξένους χώρίς να γίνει χαμός.Πρώτα απο όλα δεν έχουν επενδύσει τόσα στη Ρωσία.Πιθανότατα όλες οι ξένες επενδύσεις να είναι της τάξης των 100 ΔΙΣ το πολύ.Οπότε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]