Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Φριντ δηλώνει δυσαρεστημένος από τη στάση των Σκοπίων - Μετά τις δηλώσεις του κλείστηκε στο δωμάτιό του και άρχισε να κλαίει...

"Τους συμβούλευσα να μην

έχουν αβάσιμες απαιτήσεις"

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νταν Φριντ, εξέφρασε δυσφορία για τις τελευταίες απαιτήσεις των Σκοπίων περί μακεδονικής μειονότητας και επιστροφής περιουσιών, σε συνάντηση που είχε χθες με την ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτό αναφέρει η Παμμακεδονική Ένωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία εκφράζει ικανοποίηση για τη στάση του κ. Φριντ, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος επισήμανε ότι έχει συμβουλεύσει την ηγεσία των Σκοπίων να μην εγείρει τέτοια ζητήματα και επανέλαβε ότι το θέμα του ονόματος πρέπει να λυθεί το ταχύτερο δυνατόν εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι και οι δυο χώρες θα συνεργασθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντηση που είχε με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, στις 14 Ιουλίου, στο γραφείο του κ. Φριντ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο βοηθός υπουργός ανέφερε ότι το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ πρέπει να λυθεί το ταχύτερο δυνατό και πιστεύει πως και οι δυο χώρες θα συνεργασθούν προς αυτό τον στόχο.

Εξέφρασε επίσης τη δυσφορία του για τις τελευταίες απαιτήσεις της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας σε σχέση με «παιδιά προσφύγων», την ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, και τις αποζημιώσεις για εγκαταλελειμμένες περιουσίες κομμουνιστών που έφυγαν από την Ελλάδα προς χώρες στο σιδηρούν παραπέτασμα μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 1944-49.

Στη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε ότι συμβούλευσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να μην εγείρει τέτοια απαράδεκτα ζητήματα, και ότι θα τους παροτρύνει ξανά να σταματήσουν να προβάλουν τέτοιες αβάσιμες απαιτήσεις».

Μετά από όλα αυτά μας "έπεισε" για τις καλές του προθέσεις απέναντι στην Ελλάδα ο κ. Φριντ, ο οποίος ως γνωστόν, είναι ίσως ο περισσότερο πιεστικός και απαιτητικός αμερικανός πολιτικός που έχει εμπλακεί στην υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων. Και μόνο η δήλωσή του μου φέρνει στο μυαλό τα μικρά παιδάκια που ενώ έχουνε κάνει τη ζημιά, φωνάζουν δείχνοντας τον καλύτερός τους φίλο... "αυτός το έκανε, όχι εγώ, του είπα όμως να μην το κάνει..."

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αχ βρε παιδιά, παλεύουμε να σώσουμε τα ιερά και όσιά μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια, όχι από τον Φριντ και τον κάθε Φριντ, αλλά από ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που κυβερνά με την ψήφο μας!! Αυτό κι αν είναι τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]