Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναμένεται σοβαρή κλιμάκωση των προκλήσεων από τα Σκόπια



Πιέζουν για να "μπούνε" στις 20 Ιουλίου

στην Φλώρινα οι διαδηλωτές Σκοπιανοί

Η νέα πρόκληση του Ν. Γκρούεφσκι, που δημοσιοποιήθηκε χθες, έγινε λίγες μόλις μέρες πριν πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τον Ελληνα διαπραγματευτή, Αδαμάντιο Βασιλάκη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων, αφού με τις ενέργειές της δυναμιτίζει εδώ και καιρό τις διαπραγματεύσεις.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η επιστολή Γκρούεφσκι στάλθηκε στον Ελληνα πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή, αλλά το Μαξίμου δεν την έδωσε στη δημοσιότητα και έτσι δημοσιοποιήθηκε χθες στα Σκόπια από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ».
ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ
Η επιστολή είναι ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των προκλήσεων, που αναμένεται να κλιμακωθούν με την προσπάθεια της σκοπιανής ηγεσίας να μεταφέρει πλήθος «Αιγαιατών» το επόμενο Σαββατοκύριακο στη συνοριακή διάβαση, με αίτημα να περάσουν στη Δ. Μακεδονία για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση που θα γίνει στη Μελίτη Φλώρινας.
Οι εκδηλώσεις αποτελούν ένα μέρος αυτών που θα γίνουν από την Παρασκευή στα Σκόπια στο πλαίσιο της «4ης παγκόσμιας συνάντησης παιδιών-προσφύγων από την «Αιγαιατική Μακεδονία»».
Ο κ. Γκρούεφσκι είχε προαναγγείλει ότι θα θέσει μειονοτικό ζήτημα κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Μ. Νίμιτς στα Σκόπια, ενώ εντύπωση προκαλεί η προσπάθεια που έγινε από τον διεθνή μεσολαβητή να διαχωρίσει στον τελευταίο κύκλο επαφών του τη διαφορά για το όνομα, από τα «τεχνικά θέματα».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κ. Νίμιτς επιχειρεί να «σαλαμοποιήσει» τη διαδικασία, ώστε το μεν όνομα να μπορεί να ικανοποιεί τους ελληνικούς όρους, αλλά όλα τα άλλα θέματα (διαβατήρια, τρόποι εφαρμογής συμφωνίας κ.λπ., που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα) να παραπεμφθούν στην «τεχνική συζήτηση», στην οποία όμως έσπευσε και ο κ. Γκρούεφσκι να θέσει το απαράδεκτο μειονοτικό πακέτο του.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]