Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ένοχη σιωπή των Αμερικανών - Καταγγέλεται η Ράις για μεροληψία υπέρ των Σκοπίων


Εγκαλεί την Ράϊς η γερουσιαστής Σνόου

Σε ισχυρή παρέμβαση εναντίον της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων, την οποία καταγγέλλει, προχώρησε η γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ολυμπία Σνόου, με επιστολή της προς την υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, την οποία εγκαλεί και για την αναγνώριση του γειτονικού κράτους, εκ μέρους του Λευκού Οίκου, με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η αναγνώριση, αναφέρει η γερουσιαστής, οδήγησε σε τορπιλισμό του μομέντουμ της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών.
Η κ. Σνόου απαιτεί από την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών να δεσμευθεί η κυβέρνηση Μπους ότι θα αναγνωρίσει τη νέα ονομασία στην οποία θα καταλήξουν η Ελλάδα και τα Σκόπια. «Να ενθαρρύνετε», συνεχίζει η γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, «τη FYROM για να τερματίσει τη χρησιμοποίηση υλικού που παραβιάζει πρόνοιες της ενδιάμεσης συμφωνίας, αναφορικά με εχθρική προπαγάνδα και εχθρικές δραστηριότητες».
Στο μεταξύ, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει την προκλητική επιστολή του κ. Νικολά Γκρουέσφκι προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. «Δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο», ήταν η απάντηση.
Διπλωματική πηγή υποστήριξε ότι η έξαρση της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων ξεκίνησε μετά τη δημόσια δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, Ντάνιελ Φριντ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε σε «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι μιλούσε και ως ιστορικός.
Η ίδια πηγή συνέδεσε τις σκληρές επιθέσεις των Σκοπιανών με το «πάγωμα» του διορισμού του νέου Αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια. Δύο γερουσιαστές, που δεν κατονομάζονται, σταμάτησαν την έγκριση του διορισμού του, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι ο νέος πρέσβης δεν ικανοποίησε με τις απαντήσεις του τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας.
Ο μεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, επρόκειτο να συναντηθεί χθες το βράδυ με τον πρέσβη, Αδαμάντιο Βασιλάκη. Περιέργως, ο Ελληνας αντιπρόσωπος είχε καθυστερήσει να φτάσει στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να διαρρέεται από τον ΟΗΕ ότι η Αθήνα δεν επιθυμούσε την πραγματοποίηση της συνάντησης. Εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Νίμιτς θα περιμένει, για να συναντηθεί με τον κ. Βασιλάκη μέχρι αργά το βράδυ, επειδή «αύριο (σήμερα) δεν έχει χρόνο να συνομιλήσει μαζί του».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]