Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δημοκρατία στην Τουρκία έκλεισε Κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι


Έτσι αντιλαμβάνονται

την ελευθερία στην Τουρκία


Αλλο ένα πλήγμα δέχτηκαν πριν από λίγες ημέρες τα -ούτως ή άλλως περιορισμένα- κουρδικά ΜΜΕ καθώς, ύστερα από παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, «σίγησε» το κανάλι Hayat TV, το οποίο είχε έδρα στη Βρετανία.

Το τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι, εξέπεμπε μέσω του δορυφόρου turksat στην Τουρκία και σε χώρες της Ευρώπης, ενώ η απαγόρευσή του έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κουρδική κοινότητα.

Αφορμή για το μόνιμο «λουκέτο» που επιχειρούν να βάλουν οι τουρκικές αρχές στο τηλεοπτικό κανάλι αποτέλεσαν κάποιες «απευθείας» εικόνες των εορτασμών του «Νεβρόζ» από κούρδους στην Τουρκία, οι οποίες μεταδόθηκαν πρώτα από το Hayat και μετά από το Roj TV, το κουρδικό κανάλι με έδρα τη Δανία, το οποίο θεωρείται από την Αγκυρα η «φωνή» του ΡΚΚ.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Hayat, Αϊντίν Τσουμπουκτσού, επισημαίνει ότι ο τηλεοπτικός του σταθμός δεν έχει δυνατότητα μετάδοσης απ ευθείας εικόνας και ότι τα εν λόγω πλάνα ελήφθησαν από ειδησεογραφικό πρακτορείο με αποτέλεσμα να μην αποτελούν ένδειξη κάποιας «συνεργασίας» των δύο καναλιών...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]