Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ (ελεύθερα επιλέγονται και) ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Πήρα ένα e-mail που το διάβασα προσεκτικά και αποφάσισα να το αναρτήσω στον δικό μου "τόπο" και να γνωστοποιήσω τις δικές μου σκέψεις και, φαντάζομαι, τις σκέψεις κάθε νοήμονα και όχι άλογου ανθρώπου.
Το θέμα του μηνύματος αφορούσε το κάψιμο των βιβλίων και με βρίσκει τελείως αντίθετο οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, από οπουδήποτε και οποιονδήποτε και αν προέρχεται. Είναι ενέργεια που καταδεικνύει ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν και δεν τιμούν την λέξη και την έννοια της ελευθερίας. Δεν αναγνωρίζουν και δεν συμπαθούν την δημοκρατία και εκμεταλλεύονται τις ελευθερίες που τους προσφέρονται προκειμένου να καταπατήσουν τις ελευθερίες όλων των άλλων, αλλά και να καταστρέψουν οικονομικά οποιονδήποτε βρούνε στο πέρασμά τους, απλά επειδή έτσι αποφασίζουν. Πραγματικά, ωραία άποψη για κοινωνία ανθρώπων! Αλλά αυτοί, που αυτο-προσδιορίζονται άνθρωποι, μόνο στην όψη, είναι αυτοί που ρίχνουν στην πυρά την γνώση και την άποψη, που ελεύθερα διακινούνται με βάση την δημοκρατία και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και τις ιδέες τους.
Εξάλλου, αυτές οι ίδιες ελευθερίες και τα δικαιώματα είναι που επιτρέπουν ακόμη και στους ίδιους να υπάρχουν και να εκφράζονται. Μόνο που η εκφράσεις τους ξεπερνούν ακόμη και αυτών των άλογων οργανισμών. Με μόνη σκέψη την καταστροφή (και ιδιαίτερα του πνεύματος που δεν "συνάδει" με τις δικές τους απόψεις και το "πνεύμα") περιφέρονται και το μοναδικό έργο που παράγουν είναι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Καταδικάζοντας τις ενέργειες αλλά και το σκεπτικό που τις πυροδοτεί, παραθέτω το μήνυμα που έλαβα, τιμώντας αυτούς που χάνουν τις περιουσίες τους, αλλά αποσκοπώντας και στο βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι για να προστατεύσω την δημοκρατία από τους διώκτες και τους εχθρούς της.

Κύριοι συνάδελφοι,

Στις 5 Ιουνίου 2008 μία ομάδα περίπου τριάντα κουκουλοφόρων επέδραμαν στις 7.30 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο μου, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 14, τη στιγμή που βρισκόμουν μέσα με έναν πελάτη, μας απομάκρυναν βιαίως και εν συνεχεία το πυρπόλησαν και το κατέστρεψαν ολοσχερώς. Στην συνέχεια πήγαν και κατέστρεψαν και το βιβλιο­πωλείο των Εκδόσεων Γεωργιάδη.

Στις 21 Ιουνίου ακολούθησε ο εμπρησμός των εκδόσεων Νέα Θέσεις του Γιάννη Σχοινά, για να φθάσουμε στις 4 Ιουλίου στον εμπρησμό της Ελεύθερης Σκέψις.

Με λίγα λόγια σε ένα μήνα κατεστράφησαν ΤΕΣΣΕΡΑ βιβλιοπωλεία με δεκάδες χιλιάδες βιβλία, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών είναι μέλη του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου ή του Συλλόγου Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Αθηνών ή και των δυο (όπως εγώ).

Εδώ λοιπόν προκύπτουν καίρια ερωτήματα:

  • ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΟΡΕΙΣ;

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ­ΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥ­ΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ;

Κύριοι συνάδελφοι,

imageΛυπάμαι που θα το πω αλλά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται στις διοικήσεις των συνδικαλι­στικών μας φορέων είναι ΑΝΑΞΙΟΙ να εκπροσωπούν ένα χώρο πνεύματος και ελευθερίας.

Είναι δυνατόν το 2008 να καίγονται βιβλία και οι «αρμόδιοι φορείς» να ΣΙΩΠΟΥΝ;

Την παρουσία τους την αντιλαμβανόμαστε μόνο όταν ποικιλοτρόπως ενημερωνό­μαστε για τις κατηγορίες μεταξύ τους για υπεξαιρέσεις και συκοφαντίες. ΕΥΓΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, σκέτη ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ είστε.

Η σιωπή είναι συνενοχή και οι «διοικήσεις» των σωματείων μας, φορούν την κουκούλα της υποκρισίας και της αντιδημοκρατικότητας.

Κύριοι συνάδελφοι,

imageΖητώ από εσάς τους «φορείς του πνεύματος» να καταδικάσετε την δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου της νέας τάξης που καίει βιβλία σήμερα, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως άλλοι έπραξαν στο μεσοπόλεμο, σε ανατολή και δύση.

Η συνύπαρξη ΙΔΕΩΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι βασικός κανόνας πολιτικού πολιτισμού.

Ζητώ λοιπόν, να κάνετε το χρέος σας, πριν η τυφλή βία της ανελευθερίας και της μισαλλο­δοξίας, που ΕΣΕΙΣ με την στάση σας εκκολάπτετε, φθάσει και στην δικιά σας πόρτα.

Σκεφθείτε έτσι τον δικό σας κόπο ζωής.

Με λύπη και αηδία

Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας

Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ

ΥΓ. Θέλω όμως να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΨΥΧΑ τους Συναδέλφους εκείνους (μη συνδικαλιστές) που έσπευσαν να μου συμπαρασταθούν, ηθικά και υλικά, πέρα από κόμματα και βιώματα, απλά Ανθρώπινα και Συναδελφικά.

Φωτογραφικό πανόραμα βαρβαρότητας

image image

imageimage

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]