Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διεθνής Κίνηση Μακεδονικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Οι Έλληνες νεοναζί θα επιτεθούν σε «μακεδόνες» στην είσοδό τους στην Ελλάδα


Κινδυνολογούν και προκαταβάλουν

γεγονότα δημιουργώντας

σοβαρές υποψίες προβοκάτσιας

Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Κίνηση Μακεδονικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητά από τα διεθνή μέσα να προστατεύσουν τους «μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες», από τους Έλληνες νεοναζί, που θα εισέλθουν αύριο στην Ελλάδα προκειμένου να γιορτάσουν την 4η παγκόσμια συγκέντρωσή τους που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στην Αιγαιακή (γιατί όχι Ελληνική;) Μελίτη!

Τους φόβους της στηρίζει η ιδιότυπη αυτή οργάνωση των Σκοπίων στην απαντητική επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον «μακεδόνα» πρωθυπουργό κ. Γκρούεφσκι, η οποία και ξεσήκωσε την μήνη των Ελλήνων νεοναζιστών κατά της εισόδου αλλά και του εορτασμού των «μακεδόνων»…

Η ανακοίνωση

«Μακεδονικό Κίνημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων διεθνές (MHRMI)

Δελτίο τύπου

Τορόντο, Καναδάς, 18 Ιουλίου 2008

Την Κυριακή, 20 Ιουλίου 2008, αρκετοί, ενδεχομένως χιλιάδες, από τους μακεδονικούς πολιτικούς πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να μπουν στην Ελλάδα, στη διέλευση συνόρων Medjitlia/Niki προκειμένου να παρακολουθηθεί η 4η παγκόσμια συγκέντρωσή τους.
Μετά από τη μακεδονική κλήση Nikola Gruevski πρωθυπουργών προς την Ελλάδα για να αναγνωρίσει τελικά τη μεγάλη μακεδονική μειονότητά της, οι ελληνικοί κυβερνητικοί ανώτεροι υπάλληλοι έχουν αντιδράσει στην προσβολή, που υποστηρίζει ότι η μακεδονική μειονότητα είναι «ανύπαρκτη», ότι η ιδιότητα μέλους της Μακεδονίας στην ΕΕ είναι τώρα στη διακινδύνευση, και ότι οι Έλληνες νεοναζί μπορεί να επιτεθούν στους Μακεδόνες κατά τη διέλευση των συνόρων στις 20 Ιουλίου και στη συγκέντρωσή τους αργότερα εκείνη η ημέρα σε Meliti/Ovcharani.
Αυτό το έτος χαρακτηρίζει τη 60η επέτειο της εκκένωσης από το διεθνή Ερυθρό Σταυρό 28.000 μακεδονικών παιδιών (Detsa Begaltsi), ηλικίας 2-14, κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφύλιου πολέμου. Γδύθηκαν στη συνέχεια της ελληνικής υπηκοότητάς τους και έχουν αμφισβητηθεί με συνέπεια την είσοδο μέσα σε την Ελλάδα απλά επειδή βεβαιώνουν τη μακεδονική εθνική ταυτότητά τους. Αποκλείστηκαν από το νόμο του 1982 που επέτρεψε την ελεύθερη επιστροφή των πολιτικών προσφύγων που ήταν «τα ελληνικά από το γένος».
Η «δίωξη της Ελλάδας των Μακεδόνων συνεχίζει να εντείνεται, πολλοί από τους οποίους είναι καναδικοί, αμερικανικοί και αυστραλιανοί πολίτες. Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών, μεταξύ των άλλων, πρέπει να προστατεύσουν τα δικαιώματα των πολιτών και της απαίτησής τους από την Ελλάδα ότι αυτή η διάκριση παύεται αμέσως ή αντιμετωπίζει τον αντίκτυπο,» εν λόγω MHRMI Πρόεδρος Bill Nicholov.
MHRMI καλεί στους διεθνείς κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους, δικαίου τις οργανώσεις τα μέσα, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και άλλα ενδιαφερόμενα κόμματα για να ανταποκριθεί στη διέλευση συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας σε Medjitlia/Niki στις 20 Ιουλίου 2008 στη συμμόρφωση της Ελλάδας οργάνων ελέγχου με τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Η θέση μας
Η παραχάραξη και η στρέβλωση βέβαια των πραγματικών ιστορικών γεγονότων δεν ξαφνιάζει, όμως θα πρέπει να σταθεί κανείς στην επιμονή για φόβους επεισοδίων που εκφράζουν στην επιστολή τους. Φόβοι που τείνουν να «δείχνουν» βεβαιότητα!!!
Η προβοκάτσια μάλλον είναι προ των πυλών από την είσοδο των ανθρώπων αυτών στην Ελλάδα. Οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να αντιδράσουν και να προλάβουν γεγονότα και καταστάσεις, για τα οποία ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ δεν θα βρίσκεται στην Ελληνική πλευρά.
Οι κάτοικοι της περιοχής οφείλουν να δώσουν ένα μάθημα πολιτισμού στους «απάτριδες πρόσφυγες» που προτίμησαν να φύγουν από την πατρίδα τους για να μην αποδεχθούν τα εγκλήματά τους αλλά και την ήττα τους. Υποχρέωσή τους είναι να δείξουν στους Σκοπιανούς πως είναι οι Μακεδόνες, οι γνήσιοι Έλληνες Μακεδόνες.
Αλήθεια, αφού είναι Μακεδόνες, γιατί δεν χρησιμοποιούν «μακεδονικά» ονόματα, αλλά αρέσκονται να ονομάζονται με άλλα ονόματα, έως και ιταλικά;
Πολλές προτάσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από άλλους, περισσότερο ενεργοποιημένους Έλληνες πολίτες μέσω του διαδικτύου και το καλύτερο που έχει να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση είναι να ενστερνισθεί κάποια ή κάποιες από αυτές τις προτάσεις. Κι αυτό επειδή μάλλον υπάρχει έλλειψη δημιουργικής φαντασίας από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και υπεύθυνους της χώρας μας. Και το έχουν αποδείξει ποικιλοτρόπως κατά το παρελθόν…

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Έχει η αναρωτηθεί ο Γκρούεφσκι και ο κάθε Σκοπιανός, πως η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των Μακεδόνων είναι στην Ελλάδα; Έχουν αναρωτηθεί πως η πληθυσμιακή διαφορά είναι τέτοια, που μόνο οι Θεσσαλονικείς να πούνε να ουρήσουν προς την πλευρά των Σκοπίων, θα πνιγούν όλοι τους; Αστειεύομαι βέβαια, αλλά μόνο ως ανέκδοτο μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την ηλιθιότητα αυτών που ευελπιστούν πως θα "κλέψουν" από την Ελλάδα όσα ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙ...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]