Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν ζούσε ο μακαριστός Χριστόδουλος θα μιλούσε για "γραικύλους ιεράρχες"!!!


Ρασοφόρα αθύρματα


σε …ύποπτους καιρούς !


Για τους αδαείς η σύγκρουση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας είναι θρησκευτικού χαρακτήρα.

Έχουν την εντύπωση ότι τσακώνονται γύρω από ζητήματα που αφορούν την ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας.

Για τους έμπειρους όμως παρατηρητές η εκκλησιαστική διαμάχη εντάσσεται στη γεωπολιτική τιτανομαχία ΗΠΑ – Ρωσίας.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι καταβάλεται μια διαρκής προσπάθεια από την Ουάσιγκτον όχι μόνο να εντάξει την Ουκρανία στην σφαίρα επιρροής της, αλλά στην ουσία να την καταστήσει υποτελή της.

Αν ποτέ οι Αμερικανοί το κατορθώσουν, τότε θα έχουν καταφέρει συντριπτικό πλήγμα κατά της Ρωσίας.

Πάνω σε αυτή την γεωπολιτική σκακιέρα χρησιμοποιείται σε σημαντικό ρόλο και η Εκκλησία.

Με αλλεπάλληλα, πολιτικά καθοδηγούμενα, εκκλησιαστικά σχίσματα στους κόλπους της ουκρανικής εκκλησίας επιχειρείται η αποδυνάμωση της ρωσικής επιρροής στον εκκλησιαστικό τομέα.

Με όχημα την απίθανη προσχηματική επέτειο των …..1.020 ετών από τον εκχριστιανισμό των Ρως το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το βρώμικο γεωπολιτικό παιχνίδι .

Δεν αποτελεί πολιτικό μυστικό ότι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης είναι άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης των Αμερικανών.
Η συνέχεια εδώ
Από Politis-GR
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]