Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι βουλευτές στη γραμμή Μπαμπατζάν

Συνεχείς οι αναφορές

σε Τούρκους της Θράκης



Συνέχεια της προκλητικής επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θράκη, όταν ουσιαστικά έβαλε ολόκληρη την «ατζέντα» των θεμάτων που έχει δημιουργήσει η Τουρκία για τη Θράκη, υπήρξε η προχθεσινή παρουσία στην Κομοτηνή, με την ευκαιρία του φετινού μνημόσυνου για τον Αχμέτ Σαδίκ, του υπουργού Προεδρίας του Σαϊτ Γιαζιτζίογλου, επικεφαλής της μεγαλύτερης αποστολής βουλευτών -περίπου 30- που έχουν έρθει οργανωμένα από την Τουρκία.

Η αναφορά στη μνήμη του Σαδίκ ήταν μόνο η αφορμή, ώστε ο Τούρκος υπουργός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θέσει τις τουρκικές θέσεις για τη Θράκη, με σαφή επιδίωξη να δείξει στη μειονότητα ότι η Τουρκία είναι παρούσα με κάθε τρόπο. Σε ολόκληρη την ομιλία του ο υπουργός έκανε συνεχώς λόγο για Τούρκους της Δυτικής Θράκης και για τουρκική μειονότητα.

Για Σαδίκ
Αναφερόμενος στον Α. Σαδίκ είπε ότι «με τους αγώνες του για τη Δυτική Θράκη έγινε υπόδειγμα για τους Τούρκους» και πρόσθεσε: «Εδωσε τον αγώνα για τη διαφύλαξη της ταυτότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων των Τούρκων της Θράκης... Τον αγώνα της ύπαρξης της τουρκικής, μουσουλμανικής μειονότητας... Τον οποίο συνεχίζουν σήμερα οι ομοεθνείς του που είναι συγκεντρωμένοι εδώ... Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι σήμερα διάγουν τον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους... Με υπομονή οι μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης περιμένουν την πλήρη απόδοση των πολιτικών και μειονοτικών δικαιωμάτων τους...».

Απαίτησε επίσης τη χρήση του όρου «Τούρκος», που σήμερα είναι πρόβλημα, όπως είπε, ενώ κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στο... τουρκικό έθνος, όπως είπε και στην οικογένεια του Σαδίκ.

Η τουρκική αποστολή αναχώρησε χθες το πρωί επιστρέφοντας στην Τουρκία, ενώ ο υπουργός Τούρκος υπουργός Προεδρίας είχε αναχωρήσει προχθές το βράδυ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]