Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Πιθανόν να έχω κάνει λάθη στο παρελθόν

Κάλεσμα για ενότητα

αφού έκανε τις εκκαθαρίσεις


Σε ενότητα καλεί ο Ερντογάν

Οι δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα τις συζητήσεις σχετικά με τη διακοπή ή μη της λειτουργίας του κυβερνώντος κόμματος , το οποίο σύμφωνα με την προσφυγή επιδιώκει να εισαγάγει τον ισλαμικό νόμο στην κοσμική Τουρκία, σε μία υπόθεση που έχει οδηγήσει στην πόλωση ανάμεσα στο κοσμικό κατεστημένο της χώρας και την κυβέρνηση.

Ο τούρκος πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξή του ότι είναι πιθανόν πως έχει διαπράξει σφάλματα κατά το παρελθόν και απευθύνει έκκληση για ενότητα στη χώρα.

"Εάν έχουν υπάρξει σφάλματα και εντάσεις, πρέπει να αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και πάλι. Το σημαντικό είναι να ζήσουμε μαζί κάτω από έναν ουρανό ενότητας" .

Η υπόθεση της προσφυγής έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει αποσταθεροποιήσει τις αγορές, εξαιτίας της ανησυχίας για πολιτική αστάθεια.

Εφόσον το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφασίσει τη διακοπή της λειτουργίας του κυβερνώντος κόμματος, το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές θα είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, πιθανότατα τον Νοέμβριο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]