Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπεροργάνωση και πλανητική σχεδίαζε να γίνει η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια

των στρατηγών της Εργενεκόν


του Σάββα Καλεντερίδη

Η μυστική παραστρατιωτική-παρακρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, που έχει πρωταγωνιστήσει στην τουρκική επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες, σκόπευε να αναχθεί σε μια πλανητική υπεροργάνωση, με τεράστιες δυνατότητες απόκτησης πλούτου, επιρροής της κοινής γνώμης και άσκησης της κρατικής και κυβερνητικής εξουσίας.
Με βάση το κατηγορητήριο, που δεν περιλαμβάνει τους τελευταίους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους οι δυο απόστρατοι στρατηγοί Ερουιγκούρ και Τολόν και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άγκυρας Σινάν Αίγκιούν (θα εκδοθεί συμπληρωματικό κατηγορητήριο γι' αυτούς), οι επιτελείς της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, σχεδιάζοντας την οργάνωση και τη νέα δομή της οργάνωσης, έλαβαν ως πρότυπα τη λέσχη Μπίλντεμπεργκ, τους Ναζί, τη μυστική υπηρεσία της Αγγλίας, την οργάνωση και τους τρόπους δράσης κάποιων μαζικών οργανώσεων της Δύσης, καθώς και την οργάνωση, δομή και τρόπους δράσης κάποιων υπηρεσιών πληροφοριών ανατολικών χωρών.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται η οργανωτική δομή της οργάνωσης, η επιχειρησιακή της δομή, οι βίαιες και οι παράνομες δράσεις και άλλα πολλά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η οργάνωση σχεδίαζε να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, τμήμα χάκερς που θα έκλεβε χρήματα από τράπεζες, εταιρείες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κλπ. Στον τομέα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος,μάλιστα, η οργάνωση διέθετε ήδη μια εταιρεία μεταφορών cargo, η οποία ξέπλυνε χρήματα που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρει τα εξής:
"Με βάση τα έγγραφα και τα τεκμήρια που έχουν περιέλθει στην κατοχή των αρχών, η ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ αποσκοπούσε στην οργάνωση και δραστηριοποίησή της σε διάφορους τομείς και στην απόκτηση επιρροής στις λαϊκές μάζες. Ως πρότυπο για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες έλαβε τη μασονική οργάνωση Μπίλντεμπεργκ, την οργανωτική δομή και δράση των Ναζί, τα μοντέλα οργάνωσης της αγγλικής υπηρεσίας πληροφοριών, την οργανωτική δομή και δράση διαφόρων μαζικών οργανώσεων χωρών της Ευρώπης, καθώς και διαφόρων υπηρεσιών και πολιτικών οργανώσεων χωρών της ανατολικής Ευρώπης".
Στο κατηγορητήριο αναφέρονται επίσης όλες οι δράσεις και δραστηριότητες της οργάνωσης, ως εξής:
Συνέχεια εδώ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]