Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμη η επιστολή Καραμανλή προς Γκρούεφσκι


Παραδίδεται πιθανότατα

σήμερα Παρασκευή



Έτοιμη προς επίδοση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή - απάντηση του Κώστα Καραμανλή, προς το σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Γκρούεφσκι.
Η Ελληνίδα πρέσβυς στη FYROM θα παραδώσει την επιστολή πρώτα στο γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος και στη συνέχεια το έγγραφο θα κοινοποιηθεί στους γ.γ. ΗΕ και ΝΑΤΟ, στον προεδρεύοντα του συμβουλίου γενικών υποθέσεων της ΕΕ, Μπερνάρ Κουσνέρ και στον αρμόδιο για τη διεύρυνση ευρωπαίο επίτροπο, Ολι Ρεν.
Αποστάσεις τήρησε η Ουάσιγκτον από την επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και την απάντηση της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι στο θέμα δεν εμπλέκονται οι ΗΠΑ.
«Πρόκειται για θέμα μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Αντιλαμβάνομαι ότι η αλληλογραφία έγινε μεταξύ των δυο μερών, γι αυτό θα σας παρέπεμπα σε ένα από τα δύο μέρη για σχολιασμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος Σον Μακόρμακ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα, και συμπλήρωσε: «Από τη δική μας οπτική, θα θέλαμε να δούμε τη Μακεδονία και την Ελλάδα να επιλύουν το θέμα του ονόματος, το οποίο είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια σε αυτό το ζήτημα. Θα θέλαμε να δούμε αυτές τις διαπραγματεύσεις να ολοκληρώνονται με επιτυχία σύντομα».
Σε δήλωση του στη διπλωματική στήλη της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Τάιμς», ο Έλληνας πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς χαρακτηρίζει τον κ. Γκρούεφσκι ως τον πλέον αναχρονιστικό ηγέτη στην Ευρώπη, και συμπληρώνει ότι δρα με σημείο αναφοράς το παρελθόν και δεν εκπροσωπεί τη νέα γενιά Ευρωπαίων ηγετών που ατενίζουν το μέλλον.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]