Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Καμπανάκι" από την Ε.Ε. για την δημοκρατικότητα του Γκρούεφσκι

Ελεύθεροι με... εγγύηση

οι πολιτικοί του αντίπαλοι

Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθησαν σήμερα το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) και δήμαρχος της Στρούμιτσα, Ζόραν Ζάεφ, και οι άλλοι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν χθες με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης χρημάτων και ανάμειξης σε υπόθεση διαφθοράς.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ» της ΠΓΔΜ, για το θέμα ενημερώθηκε, χθες από την πρόεδρο του κόμματος, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, και ο πρόεδρος της χώρας, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Εν τω μεταξύ, με την απόφαση του SDSM να αποχωρήσει από τη Βουλή, μποϊκοτάροντας τις εργασίες της, συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλοντας τακτικές παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη Διεύρυνση Επιτρόπου, Ολι Ρεν, με αφορμή τη σύλληψη Ζάεφ, απηύθυνε συστάσεις προς τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να συμβάλουν με εποικοδομητικό τρόπο στον πολιτικό διάλογο που απαιτείται, προκειμένου να προχωρήσει η χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία.
Σχετικά με τη σύλληψη του αντιπροέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, η Κριστίνα Νάγκι είπε ότι είναι θέμα των δικαστικών αρχών της χώρας να χειριστούν το συγκεκριμένο θέμα.
Σέ ό,τι αφορά την αποχώρηση κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σημείωσε ότι η Επιτροπή καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν τη θέση τους στο κοινοβούλιο και να λάβουν μέρος στον πολιτικό διάλογο ώστε να χειριστούν με ομοφωνία τα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]