Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το καλοκαίρι των επιστολών - Ζήλεψε η Ντόρα και στέλνει και αυτή επιστολή


Ενημερωτική επιστολή θα στείλει

και η Ντόρα Μπακογιάννη

μετά την απάντηση Κ. Καραμανλή


"Το καλοκαίρι των επιστολών" θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί η περίοδος την οποία διανύουμε. Οι πολιτικοί μας το έχουν ρίξει στο γράψιμο. Επέκτειναν λοιπόν τις δραστηριότητές τους και δεν έμειναν στην γνωστή τους συνήθεια να "γράφουν" τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Επιστολές ανάμεσα στα κόμματα, επιστολές ανάμεσα σε πρωθυπουργούς.

Έτσι, ενημερωτική επιστολή θα αποστείλει η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στο Γάλλο ομόλογό της και προεδρεύοντα της ΕΕ Μπερνάρ Κουσνέρ, στον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση Όλι Ρεν και στο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, μετά την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Η ελληνική πλευρά εξάλλου αξιολογεί μια αλληλουχία γεγονότων, όπως:
1.Η επιστολή του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι προς τον Έλληνα πρωθυπουργό επεδόθη, ενώ ήταν σε εξέλιξη μια νέα προσπάθεια του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μ. Νίμιτς, με προοπτικές ώθησης της διαπραγμάτευσης
2. Χθες, Πέμπτη συνελήφθη ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της ΠΓΔΜ και εν δυνάμει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - λόγω της παραίτησης της αρχηγού του κόμματος κας Σεκερίνσκα - μετά μάλιστα τον τρόπο διεξαγωγής της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης,που αμαύρωσε την διεθνή εικόνα της ΠΓΔΜ
3. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, προκειμένου να δοθεί έμφαση στη λεγόμενη «Μακεδονική ταυτότητα», ξεδιπλώθηκαν πάλι εκτός από τις επίσημες σημαίες και αυτές με το αστέρι της Βεργίνας.
Ως προς τη συνάντηση που σχεδιάζεται να γίνει στο χωριό Μελίτη της Φλώρινας με επισκέπτες από τη γειτονική χώρα, η Αθήνα αναφέρει ότι η χώρα μας «δεν υψώνει τείχη» και όσοι έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, με βάση τη συμφωνία Σένγκεν και σέβονται τους ελληνικούς νόμους μπορούν να εισέλθουν.
Τέλος η Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι δεσμεύεται στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και συνεχίζει την επιδίωξη λύσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]