Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φ. Πετραλιά: "Η Ελλάδα δεν συζητάει καν την αύξηση των ωρών εργασίας"

Η Ελλάδα όμως (δηλαδή οι βουλευτές και όχι οι πολίτες) ψηφίζει το Ευρωσύνταγμα σήμερα το βράδυ και μετά θα μας λέτε ότι "δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά επειδή το Κοινοτικό Δίκαιο υπερισχύει από το εθνικό-τοπικό".
Το μάθαμε το "ποίημα" πια κα Πετραλιά. Το μάθαμε τόσο καλά που ξέρουμε και τι θα μας λέτε μετά... Κι αυτό, γιατί είστε "προσκυνημένοι" σε συμφέροντα, κεφάλαια και "αυτοκράτορες". Αν δεν είναι έτσι, θα σας δώσουμε μαζικά τη συγνώμη μας, αλλά εσείς οφείλετε να μας διαψεύσετε, αν μπορείτε βέβαια...
Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην συζητάτε την αύξηση των ωρών εργασίας, αλλά την αύξηση των ημερών εργασίας!!! Σαν λαός είμαστε πλέον έτοιμοι για όλα... Και περισσότερο έτοιμοι είμαστε στο να συνεχίσουμε να υπάρχουμε χωρίς εσάς να μας γ.....άτε!!!

Τη θέση πως η Ελλάδα δεν συζητάει ούτε αύξηση των ωρών εργασίας ούτε μείωση της προστασίας των εργαζομένων εξέφρασε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σχετικά με την απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο της ΕΕ για τη δυνατόητα επιμήκυνσης του χρόνου εργασίας.
«Η Ελλάδα διαφώνησε με τη θέση της προεδρίας, αντιτάχθηκε στις θέσεις που ακούστηκαν στο Συμβούλιο των Υπουργών, γιατί δεν υπήρξε ψηφοφορία και μαζί με άλλες τέσσερις χώρες δημιουργήσαμε μια ομάδα, η οποία εξέφρασε και εγγράφως με κοινή δήλωση την πλήρη διαφωνία της» ανέφερε η κ. Πετραλιά.
Υπογράμμισε δε πως «είμαστε μια ομάδα αυτή τη στιγμή, με τις άλλες τέσσερις χώρες, μια ομάδα σε θέση μάχης, που θα δώσουμε στα επόμενα στάδια». «Μια μάχη, ώστε καμία Ευρωπαϊκή χώρα, να μην έχει το δικαίωμα να υπερβεί τις 48 ώρες εργασίας και να φτάσει σε μια οροφή των 60 ή 65 ωρών» διευκρίνισε.
Καταλήγοντας σημείωσε πως τα επόμενα βήματα είναι στην
Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τόνισε πως τίποτα δεν έχει κριθεί. Διαβεβαίωσε τέλος πως «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στη θωράκιση και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]