Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες παγίδες στο Σκοπιανό για την Ελλάδα από τον Νίμιτς;


Επαναλαμβάνονται στην Ν.Υόρκη οι συνομιλίες για την ονομασία των Σκοπίων. Υπό τον διαμεσολαβητή κ. Μάθιου Νίμιτς. Μετά την επιβλητική μεν νίκη του κ. Γκρουέφσκι, αλλά και τις καταγγελίες για βία και νοθεία στις εκλογές, μαζί με νεκρό Αλβανό, τα πράγματα δείχνουν να είναι δύσκολα για τους Σκοπιανούς, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Η προσπάθεια του Μάθιου Νίμιτς να βρει μία αμοιβαίως αποδεκτή λύση, ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια για την ονοματοδοσία του νεότευκτου κρατιδίου, θεωρείται ευκολότερη.
Τα επεισόδια και οι καταγγελίες σε βάρος των Σκοπίων για βία και νοθεία στις εκλογές, απελευθερώνουν τα χέρια του Αμερικανού διαμεσολαβητή. Είναι βέβαιον ότι θα πιέσει ασφυκτικά τα Σκόπια να αποδεχθούν ονομασία σύνθετη, του τύπου «Νέα Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία», με επικρατέστερη την πρώτη.


Ο Μάθιου Νίμιτς θα πει ξεκάθαρα στον κ. Γκρουέφσκι: «Δεν σας παίρνει άλλο να κάνετε τσαλιμάκια και να είσθε αμετακίνητοι στις θέσεις σας. Μας απογοητεύσατε με όσα έγιναν στην χώρα σας στις εκλογές. Υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις δεν θα μπορέσετε να γίνετε δεκτοί στους διεθνείς Οργανισμούς. Η εμμονή σας στο να ονομαστείτε «Μακεδονία» δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Αν θέλετε να γίνετε δεκτοί στο ΝΑΤΟ , θα αποδεχθείτε την σύνθετη ονομασία, όπως Νέα Μακεδονία».
Ο Μάθιους Νίμιτς, με αυτό τον τρόπο και δεδομένου ότι τα Σκόπια και ο Γκρουέφσκι είναι εκτεθειμένοι στην διεθνή Κοινότητα, θα αναγκαστεί να συμφωνήσει.

Όμως εδώ είναι η παγίδα για την Ελλάδα: Εφόσον ο κ. Γκρουέφσκι αποδεχθεί την σύνθετη ονομασία «Νέα Μακεδονία» (κι όπως τα πράγματα δείχνουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αναγκασθεί να την αποδεχθεί), θα κληθεί μετά η Ελλάδα, διά της κ. Μπακογιάννη και του κ. Καραμανλή να συμφωνήσει!
Και με δεδομένο ότι και ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη κινούνται στο πλαίσιο της σύνθετης ονομασίας, θα αποδεχθούν τον όρο «Νέα Μακεδονία»!!!
Τι σημαίνει αυτό; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ερμηνεία. Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για την χώρα μας. Και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Στο εσωτερικό μέτωπο θα υπάρξει μεγάλη κρίση, με δεδομένο ότι την σύνθετη ονομασία την επέλεξαν τα κόμματα ερήμην του Ελληνικού λαού.
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, όπως έχουν δείξει και τα γκάλοπ (πλέον του 70%), αρνείται να αποδεχθεί σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων. Η ενδεχόμενη πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης να έρθει σε πλήρη αντιδιαστολή με το λαϊκό αίσθημα, προμηνύει πολιτική κρίση στην χώρα μας, με ορατή την προσφυγή στις κάλπες. Αλλά και μελλοντικά, εφόσον η Κυβέρνηση αποδεχθεί τον όρο «Νέα Μακεδονία» για τα Σκόπια, θα θέσει την χώρα μας σε περιπέτειες. Με δεδομένη την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων, είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο ότι η Μακεδονία θα τεθεί υπό αμφισβήτηση στο σύνολό της και οι αξιώσεις των Σκοπιανών θα γίνουν πιο έντονες στο άμεσο μέλλον.
Ας μην ξεχνάμε τι επέτυχαν κι επέβαλαν με την πολιτική τους προπαγάνδα το τελευταίο διάστημα οι Σκοπιανοί, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση από την Ελληνική Κυβέρνηση, πέραν από αόριστες προφορικές διατυπώσεις:
  1. Η Ελλάδα παρουσιάστηκε ως έθνος το οποίο καταπιέζει την «Μακεδονική μειονότητα», δεν της επιτρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά της και να μιλήσει την «Μακεδονική γλώσσα» (!)
  2. Λίγο πριν την άσκηση του βέτο στο Βουκουρέστι, οι Σκοπιανοί παρουσίασαν με αφίσσες, τον Κώστα Καραμανλή, ντυμένο με στολή του ναζισμού. Επίσης το εθνικό μας σύμβολο, παρουσιάστηκε με αφίσες στα Σκόπια, έχων στην θέση του σταυρού την ναζιστική σβάστικα, ενώ στο κέντρο της σημαίας μας, απεικονιζόταν …καταπιεσμένη «Μακεδονική οικογένεια» (!)
  3. Ο Αμερικανός βοηθός του Υπουργείου Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ, ανακάλυψε «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» στα Σκόπια, και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ομιλούσε και ως ιστορικός!
  4. Τα ίδια περίπου υποστήριξε στην ετήσια έκθεσή του το State Department το οποίο ανέφερε την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
  5. Ο σχηματικός ιεράρχης της λεγόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», κ. Στέφανος, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, όχι μόνον μίλησε ευθέως για την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας, αλλά έθεσε και θέμα συνόρων, αμφισβητώντας και την Ελληνικότητα της Θεσσαλονίκης!
Οι χλιαρές αντιδράσεις και οι προφορικές καταγγελίες της χώρας μας, δεν είχαν ούτε έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως η Σκοπιανή προπαγάνδα λειτουργεί πολυεπίπεδα, φέρνοντας την χώρα μας σε θέση αμηχανίας. Σύρεται πίσω από τα γεγονότα, σε σημείο που να παρακαλεί τα Σκόπια να αποδεχθούν την σύνθετη ονομασία. Η κ. Μπακογιάννη το δήλωσε ευθέως:»Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την σύνθετη ονομασία, την ώρα που πάνω από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει διεθνώς τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία»!!!

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΞΥΠΝΑ!!!

Και ο Πρωθυπουργός, κατά την προχθεσινή του συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του Άλφρεντ Γκουζενμπάουερ, επέμεινε στην αμοιβαία αποδεκτή λύση!!!
Τι σημαίνει αυτό; Ποια αμοιβαία αποδεκτή λύση μπορεί να υπάρξει, που να μην εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία; ΚΑΜΙΑ!
Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Καραμανλή, άλλαξε πολιτικό λόγο όσο υπάρχει χρόνος (αν υπάρχει). Αν αποδεχθεί η Ελλάς σύνθετη ονομασία, αν χαρίσει η χώρα μας την λέξη Μακεδονία στα Σκόπια, θα βάλεις ταφόπλακα στο μέλλον αυτής της χώρας. Διακυβεύονται τα σύνορά της Ελλάδος και χαρίζουμε την ιστορία μας σε αποδεδειγμένα εχθρούς μας.

Η ευκαιρία για την χώρα μας, ειδικά μετά την άσκηση βέτο στο Βουκουρέστι και την εμμονή των Σκοπίων σε αλυτρωτικές βλέψεις, είναι μεγάλη. Η Ελλάς να καταγγείλει τα Σκόπια και να αρνηθεί κάθε συμβιβαστική λύση με ένα κράτος που αποδεδειγμένα επιβουλεύεται την ιστορία και τα σύνορα της χώρας μας. Ένα κράτος το οποίο όπως αποδείχθηκε και με τις πρόσφατες εκλογές του, δε σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς.

PressBank

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]