Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωσύνταγμα: Ο λύκος με προβιά προβάτου


Γιατί αρνούνται στον Έλληνα πολίτη

να αποφασίσει ο ίδιος αν θέλει

να ζήσει με το Ευρωσύνταγμα;


Με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης της Λισσαβόνας. "Σημαντικό σκαλοπάτι για την Ευρώπη που θέλουμε" χαρακτήρισε τη συνθήκη ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης, επισημαίνοντας ότι με τη συνθήκη θεσπίζεται η ενεργός συμμετοχή των Εθνικών Κοινοβουλίων, στην ευρωπαϊκή νομοθετική διαδικασία.
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη συνθήκη τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ, συγκέντρωση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.
Ο εισηγητής της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η συνθήκη δεν είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε αλλά "ξεμπλοκάρει την Ευρώπη μετά από χρόνια εσωστρέφειας", σημειώνοντας ωστόσο ότι η συνθήκη δεν λύνει το πρόβλημα της "ανεξαρτησίας" της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία, προαναγγέλλει αύξηση επιτοκίων, "σπρώχνοντας την Ευρώπη πιο κοντά στην ύφεση".
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την κριτική υποστήριξη του κόμματος στη Συνθήκη η οποία "προβλέπει θεσμούς πολιτικής ενοποίησης και την πληρέστερη χάρτα δικαιωμάτων στο σύγχρονο κόσμο".
Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κ. Αλυσανδράκης υποστήριξε ότι η επαναφορά του ευρωσυντάγματος με τη μορφή της συνθήκης της Λισσαβόνας δείχνει την πλήρη περιφρόνηση των "ευρωλάγνων" προς τους λαούς της Ευρώπης που δεν τους επιτρέπεται καν να εκφραστούν μέσω δημοψηφισμάτων.
Για μεταμφίεση του απορριφθέντος ευρωσυντάγματος σε συνθήκη της Λισσαβόνας έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μπανιάς. Ο κ. Μπανιάς εξέφρασε την αντίθεσή του στην ψήφιση της συνθήκης "με συνοπτικές διαδικασίες" και "ερήμην του λαού".
Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης είπε ότι με τη συνθήκη της Λισσαβόνας "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Δεν είχε, φαίνεται, διδακτικό χαρακτήρα, σε κάποια ακραία στοιχεία στην Ευρώπη, το δημοψήφισμα στη Γαλλία και στην Ολλανδία είπε ο κ. Αϊβαλιώτης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]