Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι απαντά στις Τουρκικές απαιτήσεις το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών;

Η προηγούμενη ανάρτηση αναφέρεται στο τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για μια Ελλάδα που «διψάει για εδαφική επέκταση» και που έχει στόχο την υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας.
Το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", ως εξής:
.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας
Αθήνα, 11 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΤ σχετικά με την αναθεωρημένη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε τα εξής: «Η εξελισσόμενη το τελευταίο διάστημα αναθεώρηση της ιστοσελίδας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αξιολογείται σε κάθε της παράμετρο και λεπτομέρεια. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται ήδη και θα συνεχίσουν να γίνονται όλες οι ενδεικνυόμενες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά στη βάση των γνωστών ελληνικών θέσεων. Θέσεων στέρεα θεμελιωμένων στο διεθνές δίκαιο, καθώς και στους κανόνες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία τηρούμε συνεχώς ενήμερη».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]