Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάβημα των Σκοπίων προς την Αθήνα

Διαμαρτύρονται για

κακομεταχείριση στην Ελλάδα!!!


Τι γίνεται με την κακοποίηση

της ιστορίας που κάνουν οι ίδιοι;


Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε τη Δευτέρα την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και της επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας, «λόγω των όλο και συχνότερων περιπτώσεων παρεμπόδισης πορείας κίνησης των οχημάτων, καθώς και της επίθεσης έναντι πολιτών της Μακεδονίας στην Ελλάδα».
Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στο διάβημα αναφέρεται ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες έχουν καταγγελθεί τρεις μεμονωμένες υποθέσεις αναγκαστικής διακοπής πορείας κίνησης φορτηγών από την ΠΓΔΜ (δύο κοντά στη Λάρισα και ένα στο δρόμο Καβάλας-Θεσσαλονίκης), κακομεταχείρισης και απαξιωτικής αντιμετώπισης των επιβατών τους, καθώς και ζημιές στα οχήματά τους από άγνωστα πρόσωπα.
Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υποδεικνύει ότι με τέτοιου είδους ενέργειες «όχι μόνο παρεμποδίζεται η ελευθερία διακίνησης αγαθών και ανθρώπων, που αποτελεί μία εκ των θεμελιωδών αξιών και αρχών της ΕΕ, αλλά τίθεται σε κίνδυνο και η ασφάλεια και η ακεραιότητα των πολιτών της ΠΓΔΜ, κάτι που δεν συνεισφέρει στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας και αξιοπιστίας μεταξύ των λαών».
«Λαμβάνοντας υπόψη τη συχνότητα των επεισοδίων, τα οποία αποκτούν ανησυχητικές διαστάσεις, το ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναμένει από τα αρμόδια ελληνικά όργανα επειγόντως να λάβουν ανάλογα μέτρα, με στόχο την αποτροπή παρόμοιων βίαιων επεισοδίων στους οδικούς άξονες στην Ελλάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.
Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια αυτά, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, δήλωσε:
«Μία πολιτική εθνικισμού από μερικούς πολιτικούς στην Αθήνα διαμορφώνει ένα εθνικιστικό κλίμα, το οποίο, δυστυχώς, κορυφώνεται και με τέτοιου είδους επεισόδια».
«Θέλουμε να επισημάνουμε ότι, για τη δημιουργία κλίματος καλής γειτονίας, οι ελληνικές αρχές πρέπει να είναι προσεκτικές και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να δείξουν ότι είναι ικανές στην επικράτειά τους, ως χώρα - μέλος της ΕΕ, να εφαρμόσουν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς» προσέθεσε ο κ. Μιλόσοσκι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]