Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελληνική γη πουλιέται συστηματικά και χωρίς καμία αντίδραση από την Ελληνική Πολιτεία, σε μουσουλμάνους

Μέτρα από την κυβέρνηση τώρα

αλλιώς ας παραιτηθούν όλοι τους

Διάβασα για τις αγορές γης, που γίνονται στην Θράκη, από την πλευρά των μουσουλμάνων κατοίκων της και μπορώ με ειλικρίνεια να πω ότι ήταν μία είδηση ήδη γνωστή, αλλά και πέρα ως πέρα αληθινή. Σαν κάτοικος της Θράκης μπορώ με χαρακτηριστική άνεση να την επιβεβαιώσω, όχι επειδή κι εγώ «άκουσα» κάτι τέτοιο, αλλά επειδή το έζησα. Και έζησα μία τέτοια αγοραπωλησία, σε ακραίο βαθμό, όταν επιθύμησα την αγορά ενός οικοπέδου σε χωριό της περιοχής μου, αλλά ο μουσουλμάνος ιδιοκτήτης αρνούνταν επίμονα στην πώλησή του, ασχέτως της προσφοράς μου!!! Οι "πονηρές" σκέψεις μου (λόγω της άρνησης ασχέτως της προσφοράς που έκανα και ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική και κατά πολύ πλέον της αντικειμενικής αξίας) επιβεβαιώθηκαν, όταν μετά από λίγο καιρό (3 μήνες) η πώληση πραγματοποιήθηκε, αλλά σε μουσουλμάνους που έκαναν μικρότερη προσφορά!!!

Πέρα από την προσωπική εμπειρία, κατ’ αρχάς, η είδηση μπορεί να χαρακτηριστεί σαν καλό αλλά και σαν κακό γεγονός. Και μην απορείτε για τον διττό χαρακτηρισμό, επειδή πραγματικά έτσι είναι.

Οι αγοραπωλησίες από τους μουσουλμάνους της περιοχής της Θράκης είναι ένα καλό γεγονός, επειδή πρέπει να αξιολογηθούν από όλους τους υπευθύνους πολιτικούς αλλά και οικονομικούς παράγοντες του τόπου. Η επιμονή στην αγορά γης εκ μέρους του μουσουλμανικού στοιχείου, θα αλλάξει κατ’ αρχάς τα δεδομένα της συνθήκης της Λωζάνης και θα δώσει άλλο ένα «όπλο» στην «φίλη» και «σύμμαχο» Τουρκία, που τελευταία δείχνει τα δόντια της (προφανώς με τις παροτρύνσεις των άλλων «φίλων» μας, Αμερικανών). Κάτι τέτοιο, θα είναι καταστροφικό, δεδομένου ότι οι Έλληνες της περιοχής δεν έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε αγορές γης και γενικότερα ακινήτων (περίπου ένα χρόνο έχει να εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια έγερσης οικοδομής-πολυκατοικίας στην πόλη της Ξάνθης). Δεδομένης λοιπόν της αδυναμίας του χριστιανικού πληθυσμού να αγοράσει ακίνητα και δεδομένης της επιταχυνόμενης και ραγδαία αυξανόμενης της συγκεκριμένης τάσης από την πλευρά του μουσουλμανικού πληθυσμού, τίθεται ένα μεγάλο θέμα:

  • Ως πότε θα μπορεί η Θράκη να χαρακτηρίζεται Ελληνική γη;
  • Τι σκοπεύουν να πράξουν οι αρμόδιοι πολιτικοί απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο;
  • Γιατί επιτρέπουν να κλείνουν εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και να μεταφέρονται αλλού (π.χ. Βουλγαρία), αφήνοντας ανέργους πάρα πολλούς κατοίκους (περίπου 2.500 κάτοικοι έχασαν τις εργασίες τους τα τελευταία 2 χρόνια μόνο στο νομό Ξάνθης!);
  • Ποια μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για την οικονομική τόνωση της περιοχής;
  • Ποια μέτρα διατίθενται να πάρουν για την ηθική τόνωση των χριστιανών κατοίκων της περιοχής;
  • Γιατί δεν «πριμοδοτούνται» οι χριστιανοί από την Ελληνική πολιτεία για αγορές γης, ενώ είναι «κοινό μυστικό» σε όλη τη Θράκη πως το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής «ενισχύει πολύ γερά» όλες τις αγορές γης που γίνονται από μουσουλμάνους;
  • Ως πότε η πολιτεία θα σφυρίζει αδιάφορα στο «ξεπούλημα της γης» και στην αναγκαστική εσωτερική ή εξωτερική μετανάστευση των χριστιανών κατοίκων, λόγω της χρόνιας αδιαφορίας από τις Ελληνικές κυβερνήσεις;

Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά προσωπικά δεν περιμένω να απαντηθούν από κανέναν, επειδή κανείς δεν θέλει «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»!!!

Ευτυχώς, που οι περισσότερες αγορές πραγματοποιούνται από Πομάκους κατοίκους και όχι Τουρκογενείς. Αν και η πολιτεία οφείλει να προσέξει και να κάνει όλα τα απαραίτητα για την προσέγγιση των Πομάκων. Και το καταχωρώ αυτό επειδή πέρα από κάποιες κινήσεις που έγιναν και που συνεχίζουν (σε πολύ αραιά διαστήματα) να γίνονται, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους «αρμόδιους» η ταυτόχρονη προσέγγιση που πραγματοποιεί και το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, χρησιμοποιώντας την θρησκεία (Ισλάμ) για να τους πείσει για τις «καλές προθέσεις» της γείτονος «φίλης» χώρας…

Το θέμα είναι τεράστιο, αλλά ας γυρίσω από εκεί που το ξεκίνησα και εκεί που η πολιτεία οφείλει άμεσα να τοποθετηθεί, με σειρά μέτρων τόνωσης και υποβοήθησης όλων των χριστιανών κατοίκων που επιθυμούν να αγοράσουν γη, αλλά το οικονομικό σύστημα μάλλον τους «αποκαρδιώνει».

Κύριοι, ξυπνήστε και δείτε τα χάλια που έχετε δημιουργήσει. Όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός συνόρων. Η Ελληνικότητα της πατρώας γης βάλλεται από παντού. Και είναι χρέος σας να την υπερασπιστείτε. Εάν δεν είστε σε θέση, απλά ανακοινώστε το, για να ξέρουν οι ακρίτες, αλλά και όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, τους πραγματικούς και όχι τους εικονικούς ή τους ιστορικούς εχθρούς της χώρας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]