Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτέλους! Διάβημα διαμαρτυρίας από την Ντόρα Μπακογιάννη για τις τουρκικές προκλήσεις

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Ενοχλημένη η Ντόρα Μπακογιάννη από την νέα προκλητική ενέργεια της τουρκικής διπλωματίας να θέσει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, θέμα τουρκικής μειονότητας στην Θράκη και να επαναφέρει το θέμα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, έδωσε εντολή να γίνει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας.
Το πρωί της Δευτέρας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα και του ζητήθηκαν εξηγήσεις ενώ του εκφράστηκε η δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης. Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Φώτη Ξυδα να κάνει εντός της ημέρας διάβημα διαμαρτυρίας.
Η τουρκική πλευρά με την προκλητική αυτή ενέργεια της θέτει θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Επαναφέρει μάλιστα το σύνολο των τουρκικών αμφισβητήσεων και τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ζητάει διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό της κυριαρχίας σε νησιά βραχονησίδες και βράχους.
Αυτή η προκλητική ενέργεια της τουρκικής διπλωματίας ανησυχεί την Αθήνα για έναν ακόμη λόγο, καθώς επιθυμεί να μην χαλάσει το καλό κλίμα ανάμεσα στις δυο χώρες, όπως φάνηκε για άλλη μια φορά στην πρόσφατη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον τούρκο ομόλογό της Αλί Μπαμπατσαν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]