Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κιπριοσ εβροβουλεφτισ θελι να γραφι ετσι!

«Μπουμπούκια» δεν έχουμε μόνον στα εδάφη μας, αλλά ο «μπαξές» του Ελληνισμού, παντού έχει να δείξει κάποιους που, για να ξεχωρίσουν ίσως, προβαίνουν σε εκδηλώσεις που μπορεί να φτάσουν έως και στο "βιασμό" της Γλώσσας των γλωσσών!
Άκουσον-άκουσον! Ο Κύπριος ευρωβουλευτής κ. Μάριος Ματσάκης εισηγήθηκε με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας της Μεγαλονήσου κ. Ανδρέα Δημητρίου, την… απλοποίηση της γραφής της Γλώσσας μας, για να μειωθούν τα γράμματα από 24 σε 21.
Εάν δεν διάβαζα την είδηση στην έγκυρη e-Liberta, δεν θα το πίστευα, γιατί είχα άλλη εντύπωση για τον κ. Ματσάκη και τους αγώνες του! Έγινε τέτοια πρόταση στην Κύπρο, εκεί όπου «ανασαίνει» η Γλώσσα μας; Ας περιμένουμε τώρα να δούμε, τι θα μας προκύψει στην… μοντέρνα και ανεκτικότατη Ελλάδα μας. Γιατί, δεν μπορεί το άτομο να έκανε αυτή την πρόταση μόνο και μόνο για να μας σπάσει τα νεύρα! Κάτι θα υπάρχει από πίσω...
Ένα ερώτημα: Αυτοί οι «κουτόφραγκοι» που έχουν 27 γράμματα, πώς και δεν τους ήρθε η ιδέα, να τα λιγοστέψουν.
Η απάντηση; Έτσι και τολμήσει κάποιος να αποπειραθεί και μόνον για να «αποπατήσει» π.χ. στην γαλλική γλώσσα, έχει να φάει το… οπωρολαχανικό της χρονιάς του! Τουλάχιστον.
*** Με ένα «κλικ» η… μεγάλη ιδέα του… Κιπριου εβροβουλεφτι!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλημέρα.

    Αυτό το "ανασαίνει η γλώσσα μας" δείχνει ότι δεν γνωρίζετε πολλά περί των όσων συμβαίνουν στην Κύπρο.

    Και ειδικά το πόσο δύσκολο είναι να συνυπάρχει η ντοπιολαλιά με την κοινή ελληνική.

    Φυσικά, οι προτάσεις του Ματσάκη στερούνται κάθε σοβαρότητας.

    Και σίγουρα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]