Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμηχανία με το... «Νέα Μακεδονία» της Ντόρας

Στην Αθήνα, αμηχανία στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η επαναφορά στη δημόσια συζήτηση εκ μέρους της υπουργού Εξωτερικών του ονόματος «Νέα Μακεδονία» στο μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα της συνάντησης όπου έχει η κ. Μπακογιάννη με ομάδα «μπλόγκερ» που κάλεσε στο κτίριο του ΥΠΕΞ το προσωπικό πολιτικό γραφείο της.
Η κ. Μπακογιάννη δηλώνει on camera ότι το Νέα Μακεδονία αποτελεί με... κάποιο τρόπο γεωγραφικό προσδιορισμό(!) γιατί «η Παλιά Μακεδονία είναι η ολόκληρη και η Νέα είναι ένα... κομμάτι της».





Εκτός της συγκεκριμένης δήλωσης, είναι τουλάχιστον τρία ακόμη τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα που η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται να... προωθεί το «Νέα Μακεδονία»,το οποίο όμως έτσι «καίγεται» ως εναλλακτική πρόταση παρά το γεγονός ότι το έβλεπε θετικά τόσο το Μαξίμου και η κ. Μπακογιάννη όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Εξωτερικών.
Η χρήσηΠέραν της ονοματολογίας, ακόμη πιο σημαντική είναι η κατοχύρωση του erga omnes, το να ισχύσει δηλαδή η νέα ονομασία για όλες τις χρήσεις και βασική προϋπόθεση γι αυτό είναι η συμπερίληψη της ονομασίας στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, με αναθεώρηση.
Παράλληλα, ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι Ελληνες διπλωμάτες με εμπειρία στις βαλκανικές υποθέσεις, σχετικά με το υποτιθέμενο ρήγμα μεταξύ του προέδρου Τσερβενκόφσκι και του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι. Ο Τσερβενκόφσκι δήλωσε ότι πρέπει να γίνει συμβιβασμός για να μη μείνει η «Μακεδονία» έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. (δήλωση που επιχειρεί να εκθέσει και τον κομματικό του «αντίπαλο», κ. Γκρουέφσκι), συμπλήρωσε όμως ότι δεν πρέπει να θυσιαστεί έναντι της όποιας λύσης η «μακεδονική» ταυτότητα, το έθνος και ο πολιτισμός. Αυτό που αποτελεί δηλαδή την ουσία της ελληνοσκοπιανής διαφοράς...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]