Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «Ενδιάμεση Συμφωνία» και οι σκατογραφούντες των συμφερόντων


Η «δια χειρός αλητών» ενημέρωση

Πάρα πολλά ακούστηκαν και άλλα τόσα γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό περί «ενδιάμεσης συμφωνίας» και «παραβίασής» της εκ μέρους της χώρας μας. Καλό θα είναι οι ομιλούντες ή οι γράφοντες να έχουν ιδία γνώση (δηλαδή να έχουν διαβάσει και λιγάκι την σχετική συμφωνία) πριν προβούν στις βαρυσήμαντες εκ μέρους της δηλώσεις, παπαγαλίζοντας το «νέο» που άκουσαν ή διαδίδοντας εσκεμμένα την συγκεκριμένη αναλήθεια.

Το μόνο επιχείρημα που μπορούν πλέον να προβάλλουν σχετικά με το συγκεκριμένο «ατόπημά» τους, είναι να ισχυριστούν έγραψαν ή είπαν όσα είπαν, λόγω υπέρμετρης βλακείας. Και δυστυχώς, αυτό είναι ένα φαινόμενο στο οποίο κάποτε οι πολίτες, αλλά και η πολιτεία, θα πρέπει να πάρουν κάποια μέτρα. Δεν μπορεί οι ηλίθιοι να καθορίζουν την πληροφόρηση της κοινής γνώμης. Δεν επιτρέπεται στη χώρα που γέννησε τους μεγάλους φιλόσοφους της ανθρωπότητας, τους μελετητές του πνεύματος και των επιστημών, να επιτρέπεται σε «δημοσιογραφίζοντες γυρολόγους» να θρυμματίζουν την αλήθεια, να σπεκουλάρουν ξένα και εχθρικά προς την χώρα μας συμφέροντα, έναντι πινακίου φακής (ευρώ ή δολλάρια). Από τούδε και στο εξής θα πρέπει να επισημαίνονται όσοι έχουν αποφασίσει να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο σε βάρος της χώρας.

Επειδή είμαι από επαρχία και έχω ίσως διαφορετικές μνήμες από άλλους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε μεγάλα αστικά κέντρα, η συμπεριφορά των συγκεκριμένων μου φέρνει την εικόνα ενός ανδρός που γύριζε στους δρόμους και φώναζε την εργασιακή του ειδικότητα: Σκαταζής (καθάριζε τους βόθρους και τους βοθροσωλήνες των κατοικιών και μου τον θυμίζετε πολύ ρε καλόπαιδα. Πάρα πολύ, επειδή κουβαλάτε την ίδια πραμάτεια και επαγγέλεστε -σε διαφορετικούς καιρούς- τα ίδια, δηλαδή τα σκατά).

Και για να τους διευκολύνω λίγο, τους παραθέτω (αλλά και σε εσάς που δεν γνωρίζετε τις λεπτομέρειες) το κείμενο της «Ενδιάμεσης Συμφωνίας» που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και στα Σκόπια.

«…Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, προβλέπει στο άρ­θρο 11,παράγραφος 1:

«Με τη θέση σε ισχύ της παρούσας Ενδιάμεσης Συμφωνίας,
το πρώτο συμβαλλόμενο μέρος (σ.σ. η Ελλάδα) συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην αίτηση εισδοχής ή στη συμμετοχή του δευ­τέρου συμβαλλόμενου μέρους (σ.σ. της ΠΓΔΜ) ως μέλους σε διε­θνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς, στους οποίους το πρώτο συμβαλλόμενο μέρος είναι μέλος. Το πρώτο συμβαλλόμενο μέρος, εν τούτοις, διατηρεί το δικαίωμα να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε συμμετοχή από τις προαναφερθείσες εάν, και στο μέτρο που, το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος πρό­κειται να αναφέρεται σε τέτοιους οργανισμούς ή θεσμούς δια­φορετικά απ' ό,τι στην παράγραφο 2 της απόφασης 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» - αν δηλαδή χρησιμοποιήσει όνομα διαφορετικό από το όνομα ΠΓΔΜ.»
ΑΡΑ, η Ενδιάμεση Συμφωνία είναι σαφέστατη (ξέχωρα από το ότι θα ίσχυε για 7 χρόνια τα οποία παρήλθαν, χωρίς τα Σκόπια να αλλάξουν στο παραμικρό τις θέσεις τους): όσο τα Σκόπια χρησι­μοποιούν την ονομασία ΠΓΔΜ, η Ελλάδα έχει αναλάβει ρητή υποχρέωση να μη φέρει αντίρρηση στην ένταξη τους σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό ή θεσμό.

Κλείνοντας, και σε περίπτωση που ακόμη δεν κατάλαβαν οι «σκατολόγοι», να διευκρινήσω πως η συμφωνία αφορούσε την πΓΔΜ και όχι το σημερινό εκτρωματικό φαινόμενο που προσπαθεί να επιβάλλει ο Μπους αλλά και οι πολιτικοί των Σκοπίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ό,ποια σχέδιά τους. «Ειδήμονες», «παπαγαλάκια» και γενικώς σκατολόγοι και σκατογραφούντες, είστε υπό επιτήρηση, ανεξαρτήτως εάν οι εργοδότες σας έχουν προχωρήσει ήδη στην αύξηση του μισθού σας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]