Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΑΡΑΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Ξεκινά αύριο η πολυσυζητημένη 59η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι με την Ελλάδα να προσέρχεται ενωμένη πολιτικά αλλά με κολλημένη την πλάτη στον τοίχο {λόγω της ενδιάμεσης συμφωνίας} λόγω της πίεσης των Αμερικανών και την τραγική διαπίστωση ότι μείναμε πάλι μόνοι μας χωρίς συμμάχους! Όλοι γυρνάνε την πλάτη στην αυτονόητη ιστορική αλήθεια και τα απαράγραπτα δίκαια της Ελλάδας!

Η Σύνοδος αυτή από κάθε άποψη είναι ιστορικής σημασίας για το μέλλον του κόσμου, τις νέες ισορροπίες και το νέο ψυχροπολεμικό κλίμα που εγκαινιάζεται μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και κυρίως για την Ελλάδα. Εκεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα ανατραπεί πραξικοπηματικά το ισχύον διεθνές δίκαιο όπως συνέβη με τον ΟΗΕ και θα εφαρμοστεί το δίκαιο του ισχυρού και των συμφερόντων.

Τα Σκόπια θα εισέλθουν στο ΝΑΤΟ είτε το θέλουμε είτε όχι! Αυτό αποφάσισαν οι ισχυροί αυτό θα κάνουν!Σήμερα πριν από λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης συναντήθηκαν και επισφράγισαν αυτή την πολιτική ενότητα. Οι δηλώσεις της Υπουργού εξωτερικών κ. Ν. Μπακογιάννη με μότο και μόνιμη ατάκα το "μη πρόσκληση - μη λύση" δίνουν το στίγμα.

Σήμερα ολόκληρος ο ελληνικός Τύπος εστιάζει στο πρόβλημα και προσεγγίζει την υπόθεση της εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ συναρτήσει με το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου με σχετικές αναλύσεις και ρεπορτάζ.

Τραγική ιστορική συγκυρία; Ο κόσμος και τα σύνορα τον 20ο αιώνα άρχιζαν να αλλάζουν μετά την συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913! Όλα από το Βουκουρέστι ξεκίνησαν τότε... Σήμερα στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα όλα από το Βουκουρέστι ξεκινούν και πάλι σχεδόν έναν αιώνα μετά!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ

ΕΔΩ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]