Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Το παιχνίδι είναι στημένο

Ας θυμηθούμε τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Γόρδιο Δεσμό
Ας σταματήσουμε να είμαστε η λύση στα προβλήματά τους και ας τους γίνουμε πρόβλημα.
Όσα χρόνια και αν είμαστε στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, μόνο κομμάτια χάσαμε από τον εαυτό μας. Ποτέ δεν προστατευθήκαμε, ποτέ δεν βοηθηθήκαμε, ποτέ δεν δικαιωθήκαμε!
Όσες προσπάθειες και αν κατεβάλαμε δεν μπορέσαμε, δεν καταφέραμε να επιδείξουμε την δυναμική μας μέσα στην «συμμαχία» και ας προσφέραμε «γη και ύδωρ» στους συμμάχους μας, προκειμένου αυτοί να επιτύχουν τους σκοπούς τους.
Λίγες μήπως ήταν οι φορές που βιαιοπράγησαν έμμεσα σε βάρος του Ελληνικού λαού (μεταπολεμικές κυβερνήσεις, εμφύλιος, διχασμός, δικτατορία);
Μήπως δεν βιαιοπράγησαν εις βάρος φίλων, συμμάχων και αδελφών κρατών της Ελλάδας (Κύπρος);
Μήπως δεν παραχωρήσαμε ζώνη 30 χιλιομέτρων Ελληνικού εδάφους μεταπολεμικά (Β΄ παγκόσμιος πόλεμος) για να μην οξύνουμε περισσότερο τις σχέσεις τους με το τότε «Ανατολικό Μπλοκ»;
Άραγε δεν προσπάθησαν να αποκόψουν τμήματα της χώρας μας (προσπάθειες σε Θράκη, με κινήματα μειονοτήτων που μέχρι σήμερα υπάρχουν, γκρίζες ζώνες);
Δεν είναι αλήθεια ότι δεν δίστασαν να προσπαθήσουν να κατακερματίσουν την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνισμό γενικότερα υποστηρίζοντας το σημερινό μόρφωμα (Σκόπια) στον ισχυρισμό του πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας ή πως η Ελλάδα ανήκει στην Μακεδονία);
Δεν σταθήκαμε δίπλα τους (στο μέτρο του δυνατού) προσφέροντάς τους βάσεις και υποστήριξη στρατιωτική ή και ανεφοδιασμό κατά τη διάρκεια πολέμων που διεξήγαγαν (Ιράκ);
Τους πιέσαμε ποτέ να πάρουμε κάτι που δεν δικαιούμασταν; Προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να τους εκθέσουμε στη Διεθνή Κοινότητα ή σε κράτη στα οποία είχαν συμφέροντα;
Μήπως απαγορεύσαμε σε υπηρεσίες τους να δρουν στο έδαφός μας (όσο και αν αυτό υποτιμούσε τον δικό μας ρόλο);
Επανειλημμένα σταθήκαμε στο πλευρό τους και δεχθήκαμε τις όποιες συνέπειες των αποφάσεων και των ενεργειών μας.
Επανειλημμένα μας πλήρωσαν με το νόμισμα της αχαριστίας και του διεθνούς εξευτελισμού.
Ήρθε νομίζω ο καιρός να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Με απλές και γεμάτες σιγουριά κινήσεις, να πετάξουμε την πινακίδα «Επωλήθη», την οποία (πολιτικών μας ανδρών βουλήσει) τοποθετήσαμε στην πατρίδα μας. Ήρθε ο καιρός, όχι να γίνουμε ανεξάρτητοι, αλλά να τους επιδώσουμε την έξωση ως νοικοκύρηδες σε κακόβουλο χρήστη ακινήτου και να τοποθετήσουμε μία άλλη πινακίδα, αυτή του «Ενοικιάζεται». Δεν νομίζω ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφερόμενος. Δεν πιστεύω πως εάν αποσυρθούμε από το ΝΑΤΟ θα λύσουμε τα προβλήματά μας ή θα τους προσθέσουμε προβλήματα (και έχουν ήδη αρκετά στη διεθνή κοινότητα). Πιστεύω όμως ακράδαντα πως για την αντιμετώπιση του Σκοπιανού ζητήματος ταυτόχρονα με την άσκηση του βέτο θα πρέπει να υποβάλουμε και σειρά μέτρων κατά του μορφώματος αλλά και την επαναφορά της εμπόλεμης κατάστασης με άμεση κήρυξη μερικής επιστράτευσης και μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων στα βόρεια σύνορά μας (όχι μόνο με τα Σκόπια).
Η πίεση μίας «σύγκρουσης» μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και της σίγουρης απώλειας του ερείσματος (τεράστια στρατιωτική βάση) που διαθέτουν οι αμερικανοί και της ταυτόχρονης γειτνίασης Σερβίας και Ελλάδας (με πιθανή ομοσπονδοποίηση της Σερβίας εντός της Ελλάδας), θα ανατρέψει κάθε σχέδιο αναδιάταξης των Βαλκανίων σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί εκ μέρους των Αμερικανών. Η αδυναμία τους (λόγω ΝΑΤΟ) να ανταποδώσουν την ενέργεια (τουλάχιστον σε στρατιωτικό επίπεδο) κυρίως επειδή η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα τους οδηγήσει σε επαναξιολόγηση του Ελληνικού παράγοντα και στην αναβάθμισή μας στην ευρύτερη περιοχή. Δεν μπορούν να φέρουν την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντί τους για τον απλούστατο λόγο πως η οικονομία τους είναι σε κρίση (ύφεση) μαζί με το νόμισμά τους (δολάριο) και δεν αντέχουν οποιαδήποτε κόντρα τη στιγμή που ο Ρωσικός παράγοντας ανακαταλαμβάνει ραγδαία σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο αυτά τα οποία είχε απωλέσει. Τα συμφέροντα εξάλλου των Ρώσων σε μία τέτοια περίπτωση δεν θίγονται, αλλά μάλλον θα δηλώσουν ενδιαφέρον για στήριξη της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα εάν θα μπορούν να έχουν μία διέξοδο προς τη Μεσόγειο ή την Αδριατική.
Μπορούμε πολύ απλά να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τον μεγαλύτερο εφιάλτη των αμερικανών και να απαιτήσουμε όλα όσα χάσαμε επί δεκαετίες, προκειμένου να μην ξεκινήσουμε μία διαδικασία όπως αυτή που προτείνω.
Με απλά λόγια, θα πρέπει ο πρωθυπουργός μας να βρει το κουράγιο και να θέσει θέμα άμεσης απειλής της χώρας μας (η προσπάθεια υποβιβασμού της ύπαρξης του θέματος από τα εξαρτώμενα στον αμερικανό διεθνή μέσα δεν είναι τυχαία), άρα και άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπισή τους.
Αλβανοί, Σκοπιανοί και άλλοι (Τούρκοι) θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ελληνικής πολιτικής αλλά και βούλησης.
Τρέφω την βεβαιότητα πως οι περισσότεροι Έλληνες νιώθουν αγανάκτηση με όσα συμβαίνουν και θα εξαγριωθούν εάν πραγματοποιηθεί (και πάλι) βαθιά υπόκλιση των πολιτικών μας απέναντι στον γίγαντα με τα γυάλινα πόδια (Αμερική). Αυτή την αγανάκτηση θα την εισπράξουν έτσι κι αλλιώς πρώτα οι πολιτικοί μας, έπειτα οι «φίλοι» μας και στη συνέχεια όσοι επιβουλεύονται εδάφη μας, όσοι μας λοιδορούν, μας χλευάζουν ή παραποιούν την ιστορία μας και δεν σέβονται τον Ελληνισμό.
Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Δύναμη ψυχής χρειάζεται μόνο. Έτσι κι αλλιώς, όλα δείχνουν πως το παιχνίδι είναι στημένο για να χάσουμε και πάλι την αξιοπρέπειά μας, για να αποδεχτούμε γι άλλη μία φορά πως είμαστε κατώτεροι σαν λαός. Αλλά δεν είμαστε.
Όσο γι αυτούς που παλαιότερα έλεγαν (για το Σκοπιανό) ότι, «σε δέκα χρόνια το θέμα θα έχει ξεχαστεί», θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό και να διωχθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη για «εσχάτη προδοσία» και για «μειοδοσία» εις βάρος του Ελληνικού λαού και των συμφερόντων της χώρας.
Αυτοί που ευχαρίστησαν τον αμερικανό και προτίμησαν να κατεβάσουν το σύμβολό μας, τη σημαία μας, από τα Ίμια δημιουργώντας έτσι «γκρίζες ζώνες» θα πρέπει να αναγραφούν στα βιβλία της ιστορίας ως σύγχρονοι εφιάλτες. Και αυτοί που πάνω στα πτώματα ηρώων θέλησαν να χτίσουν καριέρες θα πρέπει να απελαθούν δια βίου από τη χώρα αφού πρώτα τους αφαιρεθεί η Ελληνική υπηκοότητα και διαγραφούν από παντού και για πάντα.
Με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο δεν μπορούμε να συζητάμε με τον κλέφτη και να προσπαθούμε να αποδείξουμε πως είμαστε οι ιδιοκτήτες, επειδή ο κλέφτης φώναξε «με κλέβουν». Οι δύσκολες ημέρες έρχονται, αλλά πιστεύω πως για κάποιους άλλους (που έπαιξαν με τον Έλληνα και την εμπιστοσύνη ή τη φιλία που τους έδειξε) έρχονται τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Μας το επιβάλει η ιστορία μας, οι πρόγονοί μας και τα πιστεύω μας.
Ας τους γίνουμε μία φορά πρόβλημα, για να νιώσουν τι είναι πραγματικό πρόβλημα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]