Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μιλόσοσκι: «Ανεύθυνο» μπλοκάρισμα το βέτο της Ελλάδας

Συνεχίζουν τις προκλήσεις

Για «ανεύθυνο μπλοκάρισμα» του αιτήματος της χώρας του για ένταξη στο ΝΑΤΟ κατηγόρησε την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε συνέντευξή του στην τσεχική εφημερίδα «Lidove Νoviny».
«Οι πολίτες της Μακεδονίας αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση από αυτό το ανεύθυνο μπλοκάρισμα του μακεδονικού αιτήματος για ένταξη στο ΝΑΤΟ» είπε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα με πολύ ανεύθυνο τρόπο καταχράστηκε το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ».
Ο κ. Μιλόσοσκι υποστήριξε ότι η χώρα του «τα τελευταία 17 έτη απέδειξε ότι είναι έτοιμη να μιλά για συμβιβασμούς και να διεξάγει με την Ελλάδα έναν ανοιχτό διάλογο» και πρόσθεσε: «Το 1995 αλλάξαμε τη σημαία, τροποποιήσαμε το Σύνταγμα και δηλώσαμε ότι η Μακεδονία δεν θα εγείρει ποτέ εδαφικές αξιώσεις σε ελληνικά εδάφη» αναφέρει ο κ.Μιλόσοσκι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι «η διαφορά δεν αφορά την ονομασία» αλλά «αποτελεί για την Ελλάδα μόνο πρόφαση προκειμένου να επιβάλει την κρυφή επιδίωξή της να μην αναγνωρίσει στη Μακεδονία το δικαίωμα του εθνικού και γλωσσικού αυτοπροσδιορισμού».
Ερωτηθείς αν θα επιτρέψει η Ελλάδα την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ο κ. Μιλόσοσκι απάντησε: «Νομίζω ότι οι Έλληνες δεν είναι ακόμα προετοιμασμένοι να δεχτούν την πραγματικότητα, δηλ. ότι υπάρχει μακεδονικό έθνος και ότι μιλά τη μακεδονική γλώσσα».
Κληθείς να εκτιμήσει πότε η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί τελικά στο ΝΑΤΟ, απέφυγε να κάνει προβλέψεις και σημείωσε πως «σε αυτή τη φάση παραμένουμε ρεαλιστές» καθώς, όπως υποστήριξε, «εξαρτώνται πολλά από τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης και δυστυχώς τώρα δεν είμαι σίγουρος εάν υπάρχει πολιτική βούληση εκ μέρους της για την επίλυση του προβλήματος».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]