Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση «ευρωπαϊκού-πατριωτικού» προφίλ οραματίζεται ο Ν.Γκρούεφκσι


Κυβέρνηση συνασπισμού με «ευρωπαϊκό-πατριωτικό» προφίλ που θα επιδιώξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό επιθυμεί ο νυν πρωθυπουργός Ν.Γκρούεφσκι.
Στα Σκόπια αναμένεται τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Ντε Χοπ Σέφερ. Ο Ολλανδός αξιωματούχος θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και τον πρωθυπουργό.
Η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική χώρα και ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν την πρότασή του για έναν «ευρωπαϊκό-πατριωτικό» συνασπισμό.
Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι από το αλβανικό πολιτικό μπλοκ, θα προτιμήσει να συνεργαστεί και πάλι με το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του Μέντουχ Θάτσι.
Η αναφορά του κ. Γκρούεφσκι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος, της «Ένωσης για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι.
«Ο κ. Γκρούεφσκι πρέπει να γνωρίζει ότι οι μελλοντικοί κυβερνητικοί συνασπισμοί δεν πρέπει να διαμορφώνονται στη βάση των προσωπικών προτιμήσεων, παρά μόνο στη βάση της λαϊκής βούλησης, μέσω τίμιων και δημοκρατικών εκλογών, την 1η Ιουνίου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση του DUI.Το DUI του Αλί Αχμέτι είχε έρθει πρώτο μεταξύ των αλβανικών κομμάτων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στις εκλογές του 2006, ωστόσο ο κ. Γκρούεφσκι προτίμησε ως εταίρο του στην κυβέρνηση το DPA.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]