Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάγωσαν τις διαπραγματεύσεις οι εκλογές στα Σκόπια

Ούτε λέξη για την… ταμπακέρα από τον κ. Νίμιτς

Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, έφυγε από την Αθήνα χωρίς να ξεκαθαρίσει πότε και τι θα καταθέσει ως πρόταση. Σε δημόσιες δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα για να αποφασίσει εάν θα καλέσει τους διαπραγματευτές στη Νέα Υόρκη ή αν θα έρθει ξανά ο ίδιος στην περιοχή.
Παραδέχθηκε ότι η προεκλογική περίοδος είναι δύσκολη για διαπραγματεύσεις και στις δύο χώρες (φράση την οποία χρησιμοποίησε τρεις φορές), κάτι που κάνει αρκετούς να πιστεύουν ότι ο κ. Νίμιτς εμμέσως έψεξε την εισαγωγή όρων εσωτερικής πολιτικής στη διαχείριση του προβλήματος της ονομασίας.
Ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ούτε τελική πρόταση και αναγνώρισε ότι το ελληνικό βέτο («τα γεγονότα του τελευταίου μήνα», είπε χαρακτηριστικά) δημιουργεί νέα δυναμική για την επίτευξη συμβιβασμού. Υποστήριξε ότι στα Σκόπια διαπίστωσε πολιτική βούληση για λύση του προβλήματος και ανέφερε ότι μετά τις συνομιλίες που είχε με την πολιτική ηγεσία της ΠΔΓΜ και την κυρία Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται καλύτερα τις θέσεις των δύο πλευρών.
Η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε ότι «η διαπραγμάτευση είναι ζωντανή» και ότι εναπόκειται στον κ. Νίμιτς να αποφασίσει πότε θα κινηθεί.Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται, χωρίς να αποκλείουν πάντως ότι μπορεί να εκδηλωθεί πρωτοβουλία πριν από την πραγματοποίηση εκλογών στα Σκόπια την 1η Ιουνίου.
Η ελληνική διπλωματία, μέσω διαρροών, αναδεικνύει ως σημαντικό παράγοντα την εσωτερική σύγκρουση στα Σκόπια μεταξύ προέδρου και πρωθυπουργού, παρόλο που ο κ. Νίμιτς, ενώ δέχθηκε πιεστικές ερωτήσεις, δεν διατύπωσε αυτή την εκτίμηση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]