Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης παλαιών Ι.Χ. μελετά η κυβέρνηση


Απόσυρση από το 2009

Απόσυρση των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων με την παροχή φορολογικών κινήτρων (έκπτωση από τα τέλη ταξινόμησης, απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας) μελετούν για το 2009 τα υπουργεία Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών. Στο τραπέζι και τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ.
Οι πρώτες επαφές μεταξύ των τριών υπουργείων έχουν αρχίσει για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων επαναφοράς του μέτρου της απόσυρσης, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Σύμφωνα με τις πολιτικές κατευθύνσεις που έχουν δοθεί, η απόσυρση εξετάζεται να είναι κλιμακωτή, αρχίζοντας από το 2009 για τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας (χωρίς καταλύτη) ηλικίας άνω των 15 ετών.
Η δυνατότητα απόσυρσης θα δοθεί και τα επόμενα χρόνια και στους ιδιοκτήτες μικρότερης ηλικίας οχημάτων, δηλαδή άνω των 10 ετών, τα οποία έχουν καταλύτη πρώτης γενιάς και ρυπαίνουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τα τελευταίας τεχνολογίας οχήματα.
Στο τραπέζι έχει τεθεί και η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων (diesel) οχημάτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Αυτό που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι η εφαρμογή από το 2009 ή το 2010 της νέας αντιρρυπαντικής οδηγίας για τις τους εκπεμπόμενους ρύπους των πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]