Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα εργασιακά «ήθη» εξαθλίωσης ή «βαράτε τους κι ας κλαίνε»


Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα "Η Εφημερίδα":

Μισθός ανάλογα με τον τζίρο και μπόνους σε κουπόνια σίτισης

«Ανοικτές» μειώσεις μισθών με «ρήτρα» την πορεία του τζίρου έως τις 30 Απριλίου του 2014 προβλέπει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που τέθηκε σε ισχύ στον κλάδο των διεθνών μεταφορών μετά το «πάγωμα» των αποδοχών των εργαζομένων και ως «λύση» για να αποφευχθούν οι απολύσεις προσωπικού.

Όπως αποκαλύπτει η «Ημερησία», η σύμβαση αυτή θα τρέχει έως τις 30 Απριλίου. Προήλθε έπειτα από το πάγωμα των αποδοχών των εργαζομένων και προκρίθηκε ως «λύση» για να αποφευχθούν οι απολύσεις προσωπικού.

Η επιχειρησιακή σύμβαση συνδέει, με τη συμφωνία του επιχειρησιακού σωματείου, για πρώτη φορά, τη διαμόρφωση των μισθών με τον ημερήσιο κύκλο των εργασιών προβλέποντας μειώσεις των αποδοχών, σε συγκεκριμένα ποσοστά, αν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο μειωθούν πάνω από 4%. Σε περίπτωση αύξησης του τζίρου, θα δίνεται «μπόνους» είτε σε ευρώ είτε σε κουπόνια τροφής...

Οι μειώσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα γίνουν σε δύο φάσεις ως εξής:

- Αν ο μέσος ημερήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας του πρώτου εννεαμήνου μειωθεί, σε σχέση με τον αντίστοιχο του πρώτου εννεαμήνου του 2012, κατά ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 4% και μικρότερο του 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 3%. Αν η μείωση του κύκλου εργασιών είναι μεγαλύτερη ή ίση με 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 5% και από 9% και πάνω, οι μισθοί θα πέσουν κατά 8%.

- Οι αμοιβές που θα έχουν διαμορφωθεί, με βάση τα παραπάνω, στις 31 Μαρτίου του 2013, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα αν η μείωση του τζίρου, στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι έως 4%. Αν καταγραφεί μείωση πάνω από 4% οι μισθοί θα μειωθούν κατά επιπλέον 3% από την 1η Απριλίου 2014.

Μπόνους σε ευρώ ή σε κουπόνια

Με όριο το ίδιο ποσοστό (4%) η σύμβαση προβλέπει την καταβολή μπόνους εφόσον υπάρξουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Ο κάθε εργαζόμενος θα επιλέγει αν το ποσό το οποίο του αναλογεί θα δοθεί ως αύξηση ή ως κουπόνι σίτισης. Η ίδια σύμβαση θέτει τις 11 ημέρες ως «όριο» καθυστέρησης της καταβολής του μισθού. 

Απορία ιστολογίου:

Άλλη μια φρέσκια «σύμβαση – σοκ» για τους εργαζόμενους προτείνεται ως «λύση» για να αποφευχθούν απολύσεις. Σαν να μας λένε: «Περάστε από δω για την επόμενη φάση του νέου εργασιακού μεσαίωνα».

Επειδή όμως όλες αυτές οι «νέες λύσεις» παρουσιάζονται μονίμως ως «εκπλήξεις», τις οποίες επιβάλλουν ξαφνικά οι δανειστές και «θλίβουν» τους ιθύνοντες της κυβέρνησης (άσχετα από το ότι τα εκ των υστέρων ειρωνικά χαμόγελα των τροϊκανών προδίδουν ότι οι υπογραφές μπήκαν εδώ και πολλούς μήνες) μας δημιουργείται η εύλογη απορία: 

Πότε ακριβώς το υπέγραψαν αυτό το «νέο» (;) έκτρωμα οι ιθύνοντες; 

Κωνσταντίνος


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καημένε Έλληνα που σε κατάντησαν, μπόνους σε ευρώ η κουπονι φαγητού. Ρίξε τους πέντε και άσε να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ψευτοαρχόντοι που σε περιπαίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι οι καυμενοι όμως όταν κάποιος τους έλεγε οτι κοπρανα ψηφίζουν και θα διαλύσουν την Πατριδα , κοροϊδευαν και συνέχιζαν κουτοπονηρα να χειροκροτούν .
    Αυτοι ειναι προδότες και θα τιμωρηθούν όπως και οι ....καυμενοι , εξ ίσου δίκαια απο την Νεμεση .
    Διαβάζουν και σχολιάζουν και συνεχίζουν να ταΐζουν ποικιλοτρόπως το κοινοβουλευτικο τέρας-έκτρωμα .
    Αυτοι οι καυμενοι ειναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για την κατάντια του Εθνους τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]