Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρυσές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για τους νέους και την χώρα


Είναι λυπηρό να βλέπεις στην χώρα που δίδαξε, μεταξύ άλλων, το επιχειρείν, να υπάρχουν τόσα εμπόδια ειδικά για νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους.

Του Κίμωνα Γεωργακάκη

Πέραν των εμποδίων που βάζει το ελληνικό κράτος, υπάρχει και η νοοτροπία των τελευταίων ετών που δεν πιστεύει στις δυνατότητες του ελεύθερου επαγγέλματος, αφού ειδικά οι προγενέστεροι έχουν μάθει στην «ασφάλεια» του μηνιαίου μισθού είτε από το κράτος είτε από μια μεγάλη εταιρεία.

Οι νέοι γεμίζουν με πτυχία και μεταπτυχιακά και στο τέλος μένουν άνεργα, αφού τόσοι πτυχιούχοι (συνήθως δικηγόροι και γιατροί κατά τα νέο-ελληνικά ειωθότα) δεν χωρούν στις θέσεις εργασίας που προσφέρονται.

Στην Ελλάδα η κρίση γεννά νέες δυνατότητες, αρκεί εμείς οι νέοι να σκεφτούμε πιο σφαιρικά σε σχέση με την αξιοποίηση των γνώσεών μας και να είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε την όποια ευκαιρία μας παρουσιάζεται. Δεν είναι ανάγκη να εργαστούμε ακριβώς σε αυτό που σπουδάσαμε.

Η δημιουργία νέων καινοτόμων εταιρειών, που θα αξιοποιούν, δημιουργικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας (περιβάλλον και πολιτισμός), είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο επιβάλλεται να κερδίσουμε, όσο υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αυτή. Πόσοι νέοι καταγόμαστε από περιοχές, οι οποίες μένουν αναξιοποίητες και τώρα μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ μας δίνεται η δυνατότητα να τις ξαναζωντανέψουμε.

Ειδικότερα, μέσου του εναλλακτικού τουρισμού μπορεί να δημιουργηθεί δουλειά και εκτός καλοκαιριού, αρκεί να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια και… γερά πνευμόνια. Πεζοπορίες στην ελληνική φύση, γαστρονομία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ελληνικός τρόπος διασκέδασης, ιατρική με ελληνικά βότανα, αγροτουρισμός, μαθήματα ελληνικού πολιτισμού και τόσες άλλες δραστηριότητες μπορούν να γίνουν δουλειά. Και πιστέψτε μας οι ξένοι «πεθαίνουν» για πραγματική Ελλάδα, αφού το φολκλόρ το έχουν και στην χώρα τους!

Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουν:

1. το κράτος με μειωμένη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση για τους νέους επιχειρηματίες, απλουστευμένη γραφειοκρατία και απελευθέρωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

2. η ελληνική οικογένεια που είχε μάθει να ονομάζει μέλλον πτυχία και μεταπτυχιακά, με τα οποία υποτίθεται θα έβρισκαν δουλειά όλοι και τώρα έχει γεμίσει η χώρα μεροκαματιάρηδες, άνεργους και ξενιτεμένους.

Η στροφή προς το επιχειρείν για όσους έχουν την δυνατότητα και το γνωστικό επίπεδο, το οποίο σε εμάς τους νέους είναι πολύ υψηλό, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, προκειμένου να αναδειχθεί εκ νέου το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, να δημιουργηθούν σταδιακά νέες θέσεις εργασίας και να αποκτήσει ξανά παλμό η όμορφη χώρα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της!

Πηγή: Πυγμή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]