Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ιδιώτες γιατρούς απειλεί τους απεργούς o υπουργός



«Εγώ είμαι ο πιο μνημονιακός βουλευτής», η τελευταία προκλητική δήλωση του Αδώνιδος...


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στα άκρα σκοπεύει να τραβήξει την κόντρα με τους γιατρούς ο Αδωνις Γεωργιάδης αφού διαμηνύει σε όσους έχουν βολευτεί -όπως λέει- ότι «θα ξεβολευτούν». Και επειδή γνωρίζει ότι με τη χρήση του γνωστού... κοινωνικού αυτοματισμού, οι απεργίες σε έναν κλάδο με γιατρούς πολλών ταχυτήτων, μπορούν εύκολα να διασπασθούν, αφήνει να διαρρεύσει εντέχνως ότι θα προχωρήσει σε άνοιγμα του συστήματος σε ιδιώτες γιατρούς ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Από την άλλη, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δηλώνουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω και ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους στα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ τουλάχιστον μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Και οι δύο πλευρές αξιοποιούν ό,τι μπορούν για να επιτύχουν το στόχο τους.

Από τη μία οι γιατροί, βάζοντας λουκέτο στα πολυϊατρεία, επιδιώκουν να πιέσουν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε κινητικότητα και απολύσεις και από την άλλη ο Αδωνις Γεωργιάδης, με ανεβασμένο πια το γόητρο και την αλαζονεία μετά και την επικοινωνιακή του επιτυχία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι ο νόμος για την κινητικότητα θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, «δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πολίτες δύο κατηγοριών, είναι ίσοι, και αν κάποιοι νομίζουν ότι γεννήθηκαν στις Βερσαλλίες και οι άλλοι είναι κατώτεροι, αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Guest

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφιστάμενος του κ. Γεωργιάδη, υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, που ανέλαβε τα τελευταία 24ωρα να ξεκουράσει για λίγο τον πολιτικό του προϊστάμενο και να κάνει εκείνος τις... guest εμφανίσεις στα κανάλια.


«Εμείς ως υπουργείο Υγείας δεν εκβιάζουμε. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να αντιμετωπισθούν οι στρεβλώσεις και να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Η συνδικαλιστική ηγεσία προσπαθεί να εκβιάσει το υπουργείο Υγείας και κατ' επέκταση ολόκληρη την κοινωνία. Δεν μπορεί να θέτουν όρους και να έχουν ως μοναδικό τους αίτημα το να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ», απεφάνθη ο υφιστάμενος του κ. Γεωργιάδη.

Πάντως μ' αυτά και μ' αυτά κερδισμένοι από την υπόθεση φαίνεται πως θα είναι οι ιδιώτες γιατροί δεδομένου ότι ο υπουργός Υγείας και για να σπάσει το μέτωπο των απεργών αλλά και για να... απαλλαγεί σταδιακά από τους «ΙΚΑτζήδες» γιατρούς -όπως συχνά αποκαλούνται- σκοπεύει να δώσει το δικαίωμα σε περισσότερους ιδιώτες να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ. Εκτός αυτού, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα αυξήσει τον αριθμό των επισκέψεων στις 300 όσων ήδη είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό.

Με παντομίμα

Στο μεταξύ όμως οι γιατροί έδειξαν χθες την ισχύ τους στην κυβέρνηση που ετοιμάζει απολύσεις.

Το υπουργείο Υγείας βρέθηκε σε κλοιό απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ, δημοσίων νοσοκομείων και νοσηλευτικού προσωπικού που πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία. Επέλεξαν μάλιστα έναν διαφορετικό τρόπο αξιοποιώντας μουσικές, παντομίμες αλλά και συνθήματα κατά του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Μάλιστα παίζοντας από τα μεγάφωνα, που είχαν στήσει κάτω από το γραφείο του Αδώνιδος Γεωργιάδη, τη δήλωση του υπουργού Υγείας «Εγώ είμαι ο πιο μνημονιακός βουλευτής», νοσηλεύτριες από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής προχώρησαν σε θεατρικό δρώμενο επί της οδού Αριστοτέλους.

Φορώντας μαύρα ρούχα και άσπρες μάσκες στα πρόσωπά τους, έκαναν μια παντομίμα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν τα κακώς κείμενα του ΕΣΥ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]